Версія для друку
Середа, 23 жовтня 2019 14:45

Семінар-навчання для прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, фахівців соціальної роботи

Сьогодні, 23 жовтня 2019 року, у читальній залі центральної районної бібліотеки відбувся семінар-навчання для прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, фахівців соціальної роботи при ОТГ з питань соціального захисту дітей, який мав формат круглого столу: аби не просто донести важливу інформацію до вищезгаданих категорій громадян, а й почути їхні пропозиції щодо шляхів реформування на державному і місцевому рівнях системи інституційного догляду та виховання дітей.

Зі вступним словом до присутніх звернувся начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик, який наголосив на важливості діалогу під час зустрічі, на актуальності винесених у порядок денний семінару питань і закликав усіх до конструктивної роботи.

Першим пунктом ішлося про національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки, про що доповіла начальник відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді центру надання соціальних послуг райдержадміністрації Олена Приступа. Опісля озвученого присутні виголосили власні зауваги та пропозиції щодо створення й роботи патронатних сімей, ліквідації закладів інтернатного типу тощо.

Сергій Ілюшик прозвітував про стан використання Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Про розвиток сімейних форм виховання та забезпечення права дитини на сімейне виховання ішлося у доповідях головного спеціаліста служби у справах дітей райдержадміністрації Юлії Олексюк та директора Ковельського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інни Третяк.

Серед виступаючих – представники Ковельського відділу поліції, Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, кожен із яких доніс актуальну інформацію за своїм напрямком. Зокрема, про стан злочинності серед неповнолітніх та відповідальність батьків за асоціальну поведінку дітей розповіла інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Ковельського відділу поліції Головного управління національної поліції в області Тетяна Козій.

Щодо аліментів на дитину: мінімального розміру, обліку, штрафу за несплату ішлося у виступі головного спеціаліста відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами Ковельського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксани Романюк.

Загалом же, учасники семінару мали нагоду не лише у форматі круглого столу поспілкуватися із фахівцями різних, але дотичних до сфери охорони дитинства галузей, але й отримати консультації в індивідуальній формі. Також відбулися навчання фахівців із соціальної роботи ОТГ Ковельщини.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 892

Галерея зображень