Версія для друку
Вівторок, 29 жовтня 2019 15:53

Засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації…

Сьогодні, 29 жовтня 2019 року, відбулося виїзне засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації на базі НВК «Дошкільний навчальний заклад – ЗОШ І ступеня с. Воля Любитівська» за участі першого заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, представників управління Державної служби якості освіти в області – начальника Ангеліни Корець, заступника начальника управління – начальника відділу інституційного аудиту  Олени Самолюк та інших представників управління.

Засідання колегії проводила начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук, яка зазначила, що колегія правочинна ухвалювати рішення з огляду на кількість прибулих членів колегії. Окрім того, серед запрошених на захід – керівники закладів загальної середньої, дошкільної освіти району, керівники гуманітарних сфер ОТГ, працівники відділу освіти райдержадміністрації.

Про результативність участі у ЗНО випускників закладів загальної середньої освіти району з української мови і літератури в 2019 році інформувала методист районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Лариса Дятел. Для початку методист окреслила систему ЗНО в Україні, потому перейшла до розкриття теми питання. Відтак, у поточному році для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури зареєструвалося 249 осіб, серед них 240 - випускники закладів загальної середньої освіти Ковельського району поточного календарного року, що становить 96,4 % від загальної кількості зареєстрованих, 9 - випускники минулих років. Явка випускників на ЗНО 2019 з української мови і літератури становить 100%. На основі статистичних даних Українського центру оцінювання якості освіти середній бал результативності участі випускників ЗЗСО Ковельського району в ЗНО 2019 з української мови становить за двохсотбальною шкалою – 141,0 бал, а за дванадцятибальною – 5,7. Для порівняння показники Волинської області (регіональні дані): 142,9 середній бал за двохсотбальною шкалою, 6,2 - за дванадцятибальною. На рівні держави: 141,1 середній бал за двохсотбальною шкалою, 6,1 - за дванадцятибальною. «Аналізуючи статистичні дані зовнішнього   незалежного оцінювання 2019 року, можна відзначити, що за рядом основних показників Ковельський район демонструє належний рівень на фоні регіональних (обласних) та всеукраїнських результатів. Отже, випускники ЗЗСО Ковельського району склали ЗНО 2019 з української мови добре», - мовила Лариса Іванівна.

Насамкінець наголосила, аби адміністрація закладів ЗСО, де значний відсоток випускників не подолали бар’єр у 100 балів на ЗНО, провести належну аналітичну роботу щодо оцінки якості освітнього процесу з української мови та літератури, розробити і впроваджувати заходи щодо підвищення рівня підготовки учнів до ЗНО.

Про хід виконання рішення колегії від 25.10.2018 року «Про реалізацію наступності дошкільної і початкової освіти» доповіла Вікторія Карпук, методист районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації. Вона зазначила, що адміністрації навчальних закладів проводять круглі столи за участю вихователів ДНЗ, вчителів початкових класів та батьків майбутніх першокласників, щодо адаптації дітей. Систематично розглядається на засіданнях батьківських зборів питання наступності дошкільної та початкової ланок освіти, як необхідної умови формування цілісної особистості. Вихователі дитячого садка проводять заняття в комплексі, формують у дітей старшого дошкільного віку навички описового мовлення, складання розповідей та переказу літературних творів тощо.

Про готовність закладів освіти району та ОТГ до опалювального сезону та до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років ішлося у виступі Ірини Ревейчук. Відповідну інформацію на рівні громад району озвучували керівники гуманітарних сфер ОТГ.

Зокрема, Ірина Федорівна зазначила, що підготовка до опалювального сезону 2019/2020 років розпочалася вже наступного дня після завершення попереднього, відтак, силами кочегарів було проведено побілку котелень, підраховано кількість залишків твердого палива, визначено обсяг ремонтних робіт, твердопаливних робіт, поточні ремонти яких здійснювало ТзОВ «Кальвіс»; проведено тендерні закупівлі дров та торфобрикету, які були доставлені в заклади освіти до кінця квітня 2019 року; вирішено питання щодо встановлення модемів для обліку газу в закладах освіти сіл Доротище та Гішин; власними силами працівників школи с. Білин проведений поточний ремонт перекриття даху котельні; керівниками закладів освіти підготовлені всі нормативно-правові документи із підготовки до осінньо-зимового періоду. «Дякуючи тісній співпраці із Вами, шановні колеги, нам вдалося вчасно розпочати опалювальний сезон», - підсумувала Ірина Ревейчук.

Завідувач районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Надія Марценюк у питанні «Різне» окреслили окремі організаційні моменти та зробила важливі оголошення, що стосуються галузі освіти.

Про зміст роботи, яку покладено на управління Державної служби якості освіти в області, освітянам розповіли його представники. Зокрема, Ангеліна Корець розповіла про перевірки роботи закладів освіти області за різними показниками, Олена Самолюк повідала про інституційний аудит як зовнішнє оцінювання діяльності школи, що базується на ґрунтовному вивченні освітніх та управлінських процесів, Володимир Матвіюк проаналізував структуру та інформаційне наповнення сайтів закладів загальної середньої освіти району.

Насамкінець Ірина Ревейчук подякувала всім за плідну роботу та сповістила про завершення засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 928

Галерея зображень