Версія для друку
Понеділок, 20 січня 2020 14:51

Проаналізовано підсумки реалізації у 2019 році інвестиційних проєктів в Ковельському районі

Як уже повідомлялось раніше,  20 січня 2020 року в ході наради під головуванням  заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана було проаналізовано результати реалізації у 2019 році інвестиційних проєктів на території району. Начальник відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації Жанна Лук’янова проінформувала, що протягом минулого року на території Ковельського району реалізація інвестиційних проєктів здійснювалась за рахунок різних джерел фінансування: коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам за різними напрямками та бюджетними програмами, а також місцевих бюджетів.

Зокрема, залучено 18 млн. 973 тис. грн. коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та 2 млн. 51 тис. грн. з місцевих бюджетів на умовах співфінансування для реалізації 2 інвестиційних проєктів  (перехідних об’єктів):

- реконструкція НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – ДНЗ с. Вербка Дубівської сільської ради» з добудовою спортивного залу, їдальні та новим будівництвом котельні (І черга) (кошторисна вартість об’єкта – 56116,38 тис. грн.). Будівельні роботи по об’єкту розпочаті в 2018 році. У 2019 році освоєно 14 млн. 560 тис. грн. коштів ДФРР та 1 млн. 496 тис. грн. коштів місцевих бюджетів, з початку реалізації проєкту – 19 млн. 60 тис. грн. коштів ДФРР та 2 млн. 8 тис. грн. коштів місцевих бюджетів;

- капітальний ремонт фасаду будівлі опорного навчального закладу «Люблинецька загальноосвітня школа I-III ступенів Люблинецької селищної ради» (загальна кошторисна вартість об’єкта – 5904,019 тис. грн.). У 2019 році освоєно 4 млн. 413 тис. грн. коштів ДФРР та 555 тис. грн. коштів місцевих бюджетів.

Завершено реалізацію 6 перехідних проєктів за кошти, виділені у 2018 році з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. За рахунок цих коштів:

- проведено реконструкцію (тепломодернізацію огороджуючих конструкцій) в школах сіл: Уховецьк, Підріжжя, Облапи (спортивний зал) та НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія» смт Голоби;

- збудовано дитячі майданчики в селах Пісочне та Дубове.

В об’єднаних територіальних громадах реалізовано 23 інвестиційних проєкти із залученням коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ, на що спрямовано  13 млн. 117 тис. грн. з державного бюджету та 218 тис. грн. з місцевих бюджетів.

За рахунок коштів перехідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток охорони здоров'я в сільській місцевості здійснювалась реалізація 3 інвестиційних проєктів, по яких у 2019 році освоєно 4 млн. 789 грн. із 20 млн. 322 тис. грн. передбачених коштів субвенції та 788 тис. грн. із місцевих бюджетів. За рахунок цих коштів розпочато нове будівництво трьох приміщень амбулаторій загальної практики сімейної медицини в селах Уховецьк, Тойкут, Дубове.  

В рамках реалізації проєкту МОЗ та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на території району продовжувалась реалізація проєкту «Реконструкція приміщень котелень під Зеленську амбулаторію загальної практики сімейної медицини по вул. Ковельській, 43а в с. Зелена Ковельського району Волинської області» (кошторисна вартість об’єкта – 8010,087 тис. грн.). У 2019 році освоєно 1 млн. 363 тис. грн. коштів субвенції з державного бюджету та 18 тис. грн. з місцевого бюджету (перехідний об’єкт).

В рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» завершено реалізацію  інвестиційного проєкту, в результаті якого збудовано футбольне поле зі штучним покриттям в опорному навчальному закладі села Дубове. По об’єкту освоєно 737,4 тис. грн. з державного бюджету та 751,8 тис. грн. – з місцевого бюджету.

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах всіх ступенів реалізовано 1 інвестиційний проєкт з реконструкції спортивного майданчика для міні-футболу в опорному освітньому закладі смт Голоби (освоєно 1 млн. 654 тис. грн. коштів субвенції та 168,6 тис. грн. коштів місцевого бюджету).

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту збудовано мультифункціональний майданчик на території філії ОНЗ «Люблинецька ЗОШ І-ІІІ ст.» в селі Мощена, на що спрямовано 777,1 тис. грн. субвенції та 777,1 тис. грн. з місцевого бюджету.

За рахунок коштів перерозподілених залишків освітньої субвенції та місцевих бюджетів реалізовано інвестиційний проєкт, в результаті якого проведено реконструкцію футбольного поля зі штучним покриттям в школі села Білин. Освоєно по об’єкту 623,0 тис. грн. коштів субвенції та 240,5 тис. грн. коштів місцевих бюджетів.

За рахунок коштів місцевих бюджетів та перерозподілених залишків освітньої субвенції реалізовано 9 інвестиційних проєктів, по яких освоєно у 2019 році 1 млн. 105 тис. грн. коштів обласного бюджету та 1 млн. 675 тис. грн. місцевих бюджетів та 3 млн. 357 тис. грн. коштів перерозподілених залишків освітньої субвенції.

Загалом, для реалізації інвестиційних проєктів, спрямованих на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів соціальної інфраструктури на території Ковельського району, у 2019 році залучено 53,2 млн. грн., з них 45,4 млн. грн. - кошти державного бюджету та 7,8 млн. грн. - кошти місцевих бюджетів.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 802