Версія для друку
Понеділок, 26 квітня 2021 08:51

Звернення з нагоди 35-х роковин Чорнобильської трагедії

26 квітня 1986 року – одна з найтрагічніших дат в історії людства:   майже в центрі Європи, сталася аварія, яку обґрунтовано кваліфікують, як найбільшу в світі техногенну й екологічну катастрофу. Усвідомлюючи, чим насправді була та аварія на реакторі Чорнобильської  АЕС, схиляємо голови перед мужністю людей, які добровільно ризикували життям і здоров’ям у мирний час.

 Сьогодні усі ми вшановуємо пам'ять тих, хто поклав життя у боротьбі з радіацією. Згадаймо добрим словом і вдячною молитвою пожежників, міліціонерів, військових, авіаторів, енергетиків... Ці герої у перші години, дні після вибуху прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи ціною власних нерозквітлих життів і ми довіку вдячні їм за це.

Доземно вклоняємось усім землякам-ліквідаторам, які, на щастя, живуть і працюють поруч із нами. Тож маємо об’єднати зусилля усіх гілок влади та бізнесових структур, аби покращити якість життя людей, гідних всенародної поваги, огорнути турботою вдів і членів сімей загиблих та померлих чорнобильців.

Дорогі учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи!

Ви врятували Україну і світ від страшної біди. Ваша мужність, почуття обов'язку та відданість Україні – взірець для нинішнього та прийдешніх поколінь.

Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям-ліквідаторам.

З повагою

Ольга ЧЕРЕН, голова Ковельської районної державної адміністрації

В’ячеслав ШВОРАК, голова Ковельської районної ради  

Переглядів 478