Версія для друку
П'ятниця, 14 травня 2021 16:15

Голова ОДА Юрій Погуляйко взяв участь у засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС

Питання створення безпечних умов для проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань в умовах епідемії Covid-19 обговорили під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 14 травня 2021 року.

Участь в режимі відеоселектору у засіданні взяв й голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, його заступники та керівники відповідних структурних підрозділів ОДА.

Зокрема, як наголосив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, зовнішнє незалежне оцінювання та вступна кампанія мають бути проведені з дотриманням всіх протиепідемічних заходів. Це питання безпеки не лише учнів та вчителів, а й країни в цілому.

Відповідно до рішення Державної комісії ТЕБ та НС мають бути сформовані списки пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, у всіх пунктах тестування мають чергувати медичні працівники, а в приміщеннях повинні постійно проводитись дезінфекційні заходи. Зазначимо, в Україні зовнішнє незалежне оцінювання – 2021 проходитиме 390 тисяч осіб. У процесі задіяно 97 тисяч педагогічних працівників.

Відтак, очільник області Юрій Погуляйко поцікавився у керівниці управління освіти й науки облдержадміністрації чи все готово для проведення в області ЗНО, на що отримав ствердну відповідь.

До слова, зовнішнє незалежне оцінювання на Волині розпочнеться 21 травня та триватиме до 15 червня. Загалом в області зареєстровано 12300 учасників, які проходитимуть сумарно понад 49900 тестувань.

Для цього в області працюватиме 60 пунктів ЗНО (на 11 більше, аніж у минулому році). Найбільше пунктів працюватиме 1 червня.

Переглядів 398