Версія для друку
Неділя, 16 травня 2021 08:17

Шановні жителі Ковельщини!

У третю неділю травня в нашій державі щорічно відзначається День пам'яті жертв політичних репресій. Це – день загальнонаціональної скорботи за мільйонами синів і доньок України,  які стали мучениками більшовицько-комуністичного режиму.

Досі незліченною є точна кількість  українців, які піддались незаконним арештам,  були розстріляні, закатовані, пройшли тюрми, заслання, вислання,  табори, примусово утримувались в психіатричних закладах. Через терор і репресії пройшли усі верстви українського населення: представники наукової та творчої інтелігенції, духовенства, селян. Метою комуністичного терору в Україні було знищення  еліти нації, повна денаціоналізація і поневолення народу.

Але автори та виконавці політичних репресій не змогли зламати духу українців,  знищити волелюбність,  прагнення бути господарями на отчій землі.

Їх мученицька смерть і страждання не були даремними. Бо Україна врешті постала рівною серед рівних, незалежною, нездоланною для ворогів і відкритою до співпраці з усіма членами цивілізованого світового співтовариства. Реабілітовано усіх, хто в ті лихі часи став жертвою політичних репресій.

Тож схилімо голови перед світлою пам’яттю земляків та усіх співвітчизників - жертв  політичних репресій більшовицько-комуністичної доби. Пам’ятаймо жахливі сторінки нашої спільної історії, будьмо єдиними і пильними, аби подібне жахіття не повторилось ніколи.

Ольга Черен, голова Ковельської                                    В’ячеслав Шворак, голова

 районної державної адміністрації                                    Ковельської районної ради

Переглядів 381