Версія для друку
Четвер, 01 липня 2021 16:18

Відзначено 67-му річницю створення військової частини А1547

Історія становлення військової частини сягає часів функціонування артилерійського полігону, котрий згодом отримав статус авіаційного полігону першої категорії з присвоєнням умовного найменування в/ч А1547. Військовий авіаційний полігон розташований на території двох районів – Ковельського та Камінь-Каширського, а його створення припало на 1 липня 1954 року. Саме відтоді тут відбуваються масштабні авіаційні навчання. За останні роки, зокрема, їх проводили із застосуванням авіації, залучалися Сухопутні та Аеромобільні десантні війська.

Привітати особовий склад військової частини з річницею завітали голова районної ради В’ячеслав Шворак, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Книш, заступник голови районної ради Андрій Броїло, Поворський сільський голова Інна Бондарчук.

Урочисті заходи розпочалися зі вшанування світлої пам’яті військового побратима Миколи Яворського, який у березні 2017 року загинув у російсько-українській війні на Донбасі.

Представники районної та місцевої влади поклали квіти до меморіального знаку  Миколі Яворському та хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих за свободу і незалежність України.

На сьогоднішній день близько третини особового складу в/ч А1547 мають бойовий досвід та продовжують брати участь в АТО/ООС у складі інших військових частин.

Представники районної та місцевої влади подякували командуванню та особовому складу військової частини за високу фахову підготовку, вдосконалення матеріально-навчальної бази військових, а також активну участь у громадських заходах. Побажали військовослужбовцям,  мирного неба, міцного здоров’я, людського щастя, успішної служби та непохитної віри в щасливе майбутнє нашої країни.

Командир військової частини Олександр Балтян подякував військовослужбовцям за сумлінну службу та за те, що стоять на сторожі миру в Україні.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 888

Галерея зображень