Версія для друку
Четвер, 04 листопада 2021 11:24

Шановні громадяни!

Через зниження температури значно зростає кількість пожеж, що виникають через несправності пічного опалення та використання пожежо-небезпечних електричних приладів громадянами.

Станом на 3 листопада в області трапилось вже 970  пожеж, а у вогні загинуло 38 мешканців Волинської області.

Зокрема, вранці 30 жовтня виникла пожежа в житловому будинку в селі Навіз Луцького району. На місці події виявлені тіла двох людей 87-річної жінки та її 60-річного сина. Імовірна причина пожежі – необережність під час куріння загиблого чоловіка.

З початку червня 2021 року та станом на 4 листопада, на території Ковельського району виникло 122 пожежі. Зокрема, в осінньо-зимовий період зниження температури виникло 43 пожежі в житловому секторі, на яких загинуло 4 особи.

Більшість пожеж, а відтак і трагічних випадків, виникає через необережність громадян при курінні в нетверезому стані! Як правило – це чоловіки, часто старшого віку та одинокі. А також пожежі спалахують в оселях самотніх бабусь та дідусів, які  в силу вікових особливостей самі не можуть  слідкувати за справністю пічного опалення та електромереж.

Волиняни! Аби вберегти свою оселю від вогню та запобігти непоправному, слід дотримуватись простих правил пожежної безпеки:

утримуйте печі та опалення в справному стані, не допускайте їх надмірного перегріву; печі та димарі потрібно оштукатурити та побілити, очистити від сажі; поблизу нагрівальних елементів печей та приладів опалення не розміщувати горючі предмети, особливо на горищі; не використовувати саморобні пожежо-небезпечні електронагрівальні прилади та не залишати їх увімкненими без нагляду чи доручати це малолітнім дітям; не дозволяти розпалювання печей легкозаймистими речовинами; будьте завжди пильними та обережними при поводженні з вогнем!

Пам’ятайте, що Ваша безпека залежить від  Вас!

Начальник Ковельського районного управління

                                                                       ГУ ДСНС України у Волинській області

                                                                                    Володимир ВОЙТАНІК

Переглядів 392