Версія для друку
П'ятниця, 26 листопада 2021 16:33

Звернення голови Ковельської районної державної адміністрації, голови Ковельської районної ради з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Шановні жителі Ковельщини!

27 листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів – день загальнонаціональної скорботи за мільйонами співвітчизників, що загинули внаслідок геноциду, вчиненого тоталітарним комуністичним режимом з метою масового знищення українців.

Багато трагедій пережив український народ, але страшнішого лиха, як Голодомор, історія не знає. Це жахливий за суттю і масштабами злочин проти людяності.

Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок.   Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у сьогоденні і майбутньому.  Наш святий обов’язок не лише закарбувати в серцях пам’ять про невинно вбитих українців, а й зробити все можливе, аби подібного лиха в Україні не повторилось довіку.

Запалімо в цей день у своїх домівках свічу, пом’янімо в молитві душі мільйонів безневинних жертв голодоморів. Будьмо єдині  у прагненні, невтомні в труді, щоб збудувати вільну, незалежну Українську державу.  Це стане найвищою даниною усім, хто прийняв мученицьку голодну смерть від творців геноциду, хто віддав своє життя за споконвічну мрію українства.

Ольга Черен, голова Ковельської районної державної адміністрації

В’ячеслав Шворак, голова Ковельської районної ради

Переглядів 553