Версія для друку
П'ятниця, 24 грудня 2021 10:15

У Шацькій територіальній громаді запрацював Дія Центр модернізованого ЦНАПу

У смт Шацьк Ковельського району 23 грудня 2021 року відбулося урочисте відкриття першого у Волинській області, оновленого за кошти субвенції з державного бюджету, комфортного офісу, який відповідає сучасним вимогам та європейським стандартам Дія Центру модернізованого ЦНАПу.

Дія Центри — це ЦНАПи нової формації, в яких запроваджені єдині стандарти щодо якості надання послуг — зручно, швидко, просто та людяно.

Ключовим завданням децентралізації є формування спроможних громад, які забезпечують надання мешканцям доступних і якісних послуг. Створення у громаді Дія Центру – це показник правильного вектору зусиль місцевої влади на шляху до стійкого розвитку та зростання рівня спроможності.

Сервіс у Дія Центрах відповідає 12 критеріям якості: зручний, швидкий, сучасний, безбар’єрний, простий, людяний, надійний, досконалий, доступний, прозорий, привітний та дієвий.

Привітати Шацьку територіальну громаду з відкриттям Дія Центру завітали народний депутат України Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, заступниця голови Волинської обласної держадміністрації Вікторія Левчук, голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак.

Державні послуги повинні надаватися просто, зручно і найважливіше – людяно. Це дуже важливий аспект, над яким працює Міністерство цифрової трансформації України. Відкриття Дія.Центрів – цьому підтвердження.  Також надзвичайно приємно, що оновлений Шацький ЦНАП приєднався до послуги Дія.QR і мешканці громади можуть передавати електронні копії цифрових документів, використовуючи застосунок Дія,  –  зазначила у своєму виступі  Вікторія Левчук.

Довідково: цьогоріч субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг розподілялася вперше. Відповідно до розпорядження Кабміну від 9 червня 2021 року № 619-р, 13-ти громадам Волинської області виділили більше 17-ти млн гривень для модернізації ЦНАПів. Шацька територіальна громада першою оновила центр надання адміністративних послуг. Зокрема, тут відремонтували перший поверх старого адмінприміщення Шацької селищної ради та створили Дія.Центр за кошти державного бюджету у сумі понад 2 млн гривень та  350 тис. грн – кошти місцевого бюджету.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 367

Галерея зображень