Версія для друку
Середа, 05 січня 2022 13:20

Святково-обрядове різдвяне дійство «Три празники в гості

4 січня 2022 року в м. Ковель відбулося святково-обрядове різдвяне дійство «Три празники в гості», учасниками якого були члени громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» та їх родини.

Святково-обрядове різдвяне дійство «Три празники в гості» - це свято, де оживають народні традиції та обряди наших прадідів,  повертаючи нас до своїх витоків. На цьому дійстві завжди панує особлива святкова атмосфера, адже це народний празник, якого чекають протягом року і діти, і дорослі, це справжні народні гуляння із колядками, щедрівками, йорданськими піснями. Учасники вистави підготували та відтворили святкування Різдвяних свят за народними звичаями та традиціями. І однією з найкращих традицій, якої досі дотримуються більшість українців на Різдво, є проведення часу з родиною. Все дійство, що відбувалося, перенесено з життя.

По завершенню вистави слова подяки учасникам дійства висловили голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак і зазначили, що захід є традиційним і відбувається задля збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини, поширення українських, зокрема волинських різдвяних традицій, звичаїв та обрядів.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 398

Галерея зображень