Версія для друку
Вівторок, 11 січня 2022 11:52

Розглянуто актуальні питання на щотижневій нараді

Сьогодні, 11 січня 2022  року, на черговій щотижневій нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району, за участю голови Ковельської районної ради В’ячеслава Петровича Шворака,  голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Миколаївна Черен представила начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації Сарапіна Віталія Івановича, який призначений на посаду 10 січня 2022 року за результатами конкурсного відбору.

Начальник Ковельського управління ГУ ДСНС України у Волинській області Войтанік Володимир Петрович доповів учасникам наради про надзвичайні ситуації в районі та заходи з їх ліквідації. Він наголосив на безпечному поводженні з вогнем, а також безпечному поводженні на льоду, особливо  любителів зимової риболовлі. Невтішна статистика нещасних випадків у Ковельському районі, за участю молодого покоління, свідчить про порушення правил безпеки і байдуже ставлення до свого здоров'я.

Перша допомога – це проведення найпростіших медичних заходів для порятунку життя, зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації і попередження розвитку можливих ускладнень. Професійно таку допомогу надають, звичайно ж, медики, але не завжди швидка допомога може прибути вчасно на місце події. А вміння кожного з нас надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини. Тому у кожній територіальній громаді району потрібно провести навчання з надання першої допомоги у випадку надзвичайної ситуації, - зазначила Ольга Черен.

Про впровадження реформи шкільного харчування проінформував Король Микола Петрович, начальник Ковельського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. Який у своєму виступі зазначив, що в Україні 1 січня 2022 року завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування, до цього тривав процес закупівель та освоєння нових технологій приготування страв. В оновленому меню для шкільних їдалень обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.

Водночас у шкільних буфетах забороняється продавати солодкі хлібобулочні вироби, газовані напої, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 383

Галерея зображень