Версія для друку
Неділя, 30 січня 2022 14:07

Вакцинація рятує життя. Центри масової вакцинації та пункти щеплення на Ковельщині працюють щоденно.

Основною метою вакцинації проти COVID-19 залишається попередження тяжкого перебігу хвороби, особливо серед груп ризику, а також збереження життів захворівших.Центри масової вакцинації та пункти щеплень Ковельського району працюють щоденно. Щеплення можна робити  без попереднього запису.

Сьогодні, 30 січня 2022 року, представники районної влади проінспектували  умови праці та дотримання графіку роботи пункту щеплення Ратнівської територіальної громади,  ознайомилися із доступністю послуги у пункті, поспілкувався з медичними працівниками та відвідувачами, перевірили наявність черг, забезпечення вакцинами, умовами та технічними можливостями місць масової вакцинації.

Тут також можна отримати бустерну дозу вакцини для профілактики COVID-19. Це додаткова доза вакцини, яка посилює імунний захист, що може знижуватися з часом.

Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2.

На сьогодні дані свідчать, що ефективність вакцин у запобіганні симптоматичному перебігу COVID-19, зумовленому варіантом “Омікрон”, значно нижча у порівнянні з варіантом “Дельта” і швидко знижується з плином часу, особливо серед людей старшого віку. Введення бустерної дози наближає ефективність вакцин до 90% у попередженні госпіталізації внаслідок захворювання на COVID-19. 

Вакцинуйтеся!!! Вакцинація - це дійсно дієвий спосіб запобігти новій хвилі коронавірусу.

  

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 514

Галерея зображень