Версія для друку
Понеділок, 07 лютого 2022 19:02

Інвестиційний потенціал територіальних громад: відбулася зустріч керівників органів місцевого самоврядування Волині

7 лютого 2022 року для територіальних громад Волині стартував семиденний комплекс навчань – «Регіональний тиждень», організований Всеукраїнською Асоціацією ОТГ. Про це стало відомо під час робочої зустрічі голів тергромад області, де обговорювали інвестиційний потенціал регіону.

Захід відбувся за участі заступника голови ОДА Олександра Троханенка, першого заступника голови обласної ради Юрія Поліщука, заступника виконавчого директора Всеукраїнської Асоціації ОТГ Тараса Добрівського та голови регіонального відділення ВАОТГ Волинської області В’ячеслава Католика.

У рамках «Регіонального тижня» для представників територіальних громад Волині проводитимуть навчання у напрямках: законодавство для ТГ, сільський розвиток, місцеві бюджети і фінанси, якісна освіта, посилення потенціалу керуючих справами та створення дієвої регіональної команди в структурі ВАОТГ.

 «Сильне та ефективне партнерство об’єднаних територіальних громад – це невід’ємна складова становлення міцного, спроможного та самодостатнього місцевого самоврядування європейського зразка. В умовах завершення процесу децентралізації визначено багато переваг для місцевого самоврядування, але, і разом з тим,  з’явилось чимало викликів, які повинні вирішуватись в інтересах місцевих мешканців. Саме тому обмін досвідом та поширення кращих практик є надзвичайно важливими для активізації економічного зростання громад, – зазначив Олександр Троханенко. – Сьогоднішній захід – це добра нагода обговорити досягнення, і проблеми місцевого самоврядування».

Тарас Добрівський презентував керівникам громад основну діяльність і місію Всеукраїнської Асоціації ОТГ. Таке об’єднання створене, аби сприяти встановленню та розвитку громад, як основи цілісної нової системи потужного і дієвого місцевого самоврядування України. Асоціація була створена 25 листопада 2016 року за ініціативи Новоукраїнської ТГ на Кіровоградщині, Пирятинської ТГ на Полтавщині та Новоборівської ТГ на Житомирщині. Наразі членами Асоціації є майже 600 громад України.

Слід зазначити, що із 54-ох громад Волині, 17 є членами відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ області.

До слова, наступним кроком партнерства між Волинським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціації об’єднаних територіальних громад», ОДА та обласною радою стане підписання меморандуму про співпрацю.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 370