Версія для друку
Вівторок, 08 лютого 2022 17:10

Нові послуги в «Дії», смартфон для вакцинованих українців 60+ та «Дія City» – у Києві стартував Diia Summit 2022

Сьогодні в застосунку «Дія» стали доступні нові електронні послуги, анонсовано запуски «Дія City» та президентського проєкту, у рамках якого усі вакциновані українці 60+ отримають сучасний смартфон. Про це повідомив на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» голова ОДА Юрій Погуляйко.

Зокрема сьогодні, 8 лютого 2022 року, у Києві стартував третій Diia Summit – подія, яку організовує два рази на рік Міністерство цифрової трансформації України, аби представити нові цифрові документи у смартфоні та зручні  державні онлайн-послуги для українців. Голова облдержадміністрації також бере участь у заході.

«Віднедавна люди можуть купувати ліки та оплачувати комунальні послуги за допомогу «єПідтримка», що надається повністю вакцинованим громадянам України, та не у всіх є смартфони і не всі вміють користуватися інтернетом, – зазначив президент України Володимир Зеленський. – Два роки тому, ми запустили курси цифрової грамотності для людей похилого віку, а навесні запускаємо нову державну програму: всі вакциновані українці старші 60 років отримають безкоштовний, якісний сучасний смартфон і пільговий тариф».

«Долучитися до вибору назви для цього проєкту може кожен громадянин, адже в Дії, це одне із запитань, що доступне в новому розділі – опитування», повідомляє Юрій Погуляйко.

Нові електронні послуги, що відсьогодні з’явилися в «Дії»:

– зміна місця реєстрації;

– довідка про несудимість;

– належний користувач;

 – опитування.

Окрім того, Глава держави розповів, що в Україні запускають «Дія City» – спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який дозволить створити в Україні найпотужніший IT-хаб в Центральній та Східній Європі.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 458