Версія для друку
П'ятниця, 11 лютого 2022 12:54

Волинські школи отримали понад 800 примірників книги «Світ без меж»

В рамках реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року серед 20 тисяч навчальних закладів країни поширена книга про рівність і різноманіття «Світ без меж» авторки Анастасії Степули. Волинські школи отримали 819 примірників цього видання.

Книга «Світ без меж» спрямована на дітей молодшого віку та нагадує читачам, що кожна людина – гідна поваги особистість, а не носій діагнозу. Видання доступно і легкою мовою розповідає про різноманіття, рівність, толерантне спілкування. За словами авторки Анастасії Степули, книга написана таким чином, щоб діалог дитини з дорослим був на рівних.

«Дуже важливо поважати питання дітей, які виникатимуть чи не на кожному етапі прочитання книги. Вони можуть здаватися дивними, наївними. Але на них потрібно відповідати, постійно відправляючи дитину до емпатії. Пояснювати, весь час тримаючи в голові вектор на рівність: ми всі рівні, і поважливе ставлення до кожного є єдиним можливим», – заявила Анастасія Степула.

Книга спрямована на навчання в супроводі вчителя дітей молодшої школи.

«Але і вчителі, і батьки, думаю, знайдуть тут дещо нове для себе, і всім поколінням читачів буде що обговорити. Вона розповідає, як усвідомити, що люди різні - і за фізичними, і за ментальними даними, і як це прийняти. Чому краще казати «люди з інвалідністю», аніж «інваліди», адже кожна людина - особистість, і не можна нікого визначати лише за діагнозом», – зазначила перша леді Олена  Зеленська.

Видання реалізовано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, Українського інституту книги та в межах ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів».

Нагадаємо, що у грудні 2021 року у Києві відбулася презентація книги «Світ без меж» за участі першої леді.

Примірник можна завантажити за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1S8_uYMu4-K7QIKNHdVMqZ7ie5JQdlJqs/view.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 548