Версія для друку
Вівторок, 15 лютого 2022 10:02

Честь і слава тим, хто брав участь у миротворчих операціях та залишився вірним військовій присязі до кінця

Звернення голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка у зв’язку з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 33-ої річниці від дня заснування Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану

Дата 15 лютого 1989 року назавжди залишилася в історії нашої країни. Цього дня з Афганістану були виведені війська колишнього Радянського Союзу, до складу яких входили й українці.

Закінчилась неоголошена війна, яка торкнулася не лише солдатів та офіцерів, а й усього українського народу. За майже десять років у цій війні брали участь більше 160 тисяч українців, майже 4 тисячі наших співвітчизників загинули.  72 українських воїни зникли безвісти, більше 8-ми тисяч українців отримали поранення, ще 6 тисяч залишилися інвалідами. Це велика ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

Також уже в період незалежності в миротворчих операціях та локальних конфліктах за межами країни загинуло 58 українських військових. Загалом Україна брала участь у 25 миротворчих операціях з підтримки миру та безпеки.

Вдалині від рідного дому військові, серед яких було чимало волинян, з гідністю виконали свій військовий обов'язок та з честю пройшли сувору перевірку війною, зазнавши гіркоти втрат бойових побратимів.

Тож у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав висловлюю повагу тим, хто залишився вірним військовій присязі до кінця та проявив мужність, відвагу і силу духу.

Від щирого серця бажаю вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, ветерани всіх воєн та збройних конфліктів, вашим рідним та близьким міцного здоров'я, відмінного настрою, родинного затишку, непохитної віри в себе та Україну.

 

З повагою 

голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко

Переглядів 585