Версія для друку
П'ятниця, 18 лютого 2022 18:14

Продовжуються консультації робочих груп в межах Програми методичної підтримки для ОДА щодо впровадження Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору

Сьогодні відбулась зустріч з міжвідомчою робочою групою Волинської ОДА. За словами начальника управління містобудування та архітектури Волинської обласної державної адміністрації Миколи Томчука, первинна оцінка ситуації щодо безбар’єрності в області проведена.

 «Ще минулого року ми провели моніторинг об’єктів всіх категорій, передбачених Мінрегіоном. Зокрема ми перевірили 2026 об’єктів на предмет безбар’єрності та часткової бар’єрності. Зараз у завершальній стадії розробка фінансової програми, яка передбачатиме розробку фінансової складової. Чекаємо на інформацію з місць. Зараз ми займаємось ліквідацією невідповідності на 10 об’єктах Великого будівництва. За підсумками моніторингу, маємо шістдесят вісім суттєвих невідповідностей. Вони пов’язані з тим, що проєктування цих об’єктів відбували до впровадження нових державних будівельних норм інклюзивності, і дуже багато речей не було передбачено у проєктній документації. Тому ми зараз маємо таку ситуацію, коли потрібно сьогодні виправляти ці невідповідності. Третина (28 невідповідностей з 68) вже виправлено. На цей рік територіальні громади зобов’язались передбачити в місцевих бюджетах кошти. Тому маємо надію, що до травня місяця ми виправимо основні невідповідності», - зазначив Микола Томчук. 

Нагадаємо, що проєкт розроблено громадською організацією «Безбар’єрність» за підтримки Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй в рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні».

Переглядів 626