Версія для друку
П'ятниця, 18 лютого 2022 14:28

84 медичних заклади Волині вже уклали договори з НСЗУ

В області продовжується укладання договорів з Національною службою здоров’я України закладами охорони здоров’я для надання медичних послуг населенню у 2022 році. Адже саме від заключених договорів залежатиме фінансування кожного медзакладу області.

Нагадаємо,  що з 1 квітня 2020 року в Україні діє Програма медичних гарантій. Усі заклади, які планують у 2022 році надавати пацієнтам медичні послуги за Програмою медичних гарантій і отримувати за це оплату, мають подати свої пропозиції до НСЗУ у визначені терміни.

Цьогоріч Програма медичних гарантій розширена та включає 38 пакетів послуг, які населення може отримати у медичних закладах безкоштовно.

Станом на 17 лютого 2022 року на Волині договори з Національною службою здоров’я України украли 84 медичних заклади (з них 61 комунальні, 6 приватні та 17 ФОПів).

Загальна сума згідно договорів за надані послуги становить 4 мільярди 242  мільйони 728 тисяч гривень.

За напрямом «Первинна медична допомога» договори з НСЗУ уклали 33 медичних заклади Волині, на загальну суму 683 млн 132 тис 196 грн.

За напрямом «Екстрена медична допомога» договір з НСЗУ укладений КП «Волинський обласний ЦЕМДМК». Загальна сума договору становить 297 млн 822 тис. 592 грн.

За напрямом «Спеціалізована медична допомога» договір з НСЗУ підписали 41 медзаклад, на загальну суму 2 млрд 729 млн 256 тис. грн.

Програма медичних гарантій-2022 охоплює всі основні види медичної допомоги: первинну, спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу, екстрену, паліативну допомога та медичну реабілітацію.  Пріоритетними залишаються: лікування інсульту та інфаркту, медична допомога при пологах, медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках.

Інсульт. Договір з НСЗУ підписали 7 закладів охорони здоров’я Волині:

КП Медичне об’єднання ЛМТГКНП Ковельське МТМОКП Волинська обласна лікарняКНП Нововолинська ЦМЛКП Луцька ЦРЛКП Володимир-Волинське ТМОКНП Ратнівська ЦРЛ.

Інфаркт. На цей пакет послуг договір з НСЗУ уклали 3 медичних заклади області:

КП Медичне об’єднання ЛМТГКНП Ковельське МТМОКП Волинська обласна лікарня

Пологи. Договір з НСЗУ уклали 14 закладів охорони здоров’я:

КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства»КП «Луцький клінічний пологовий будинок»КНП Ковельське МТМОКНП Камінь-Каширська ЦРЛКНП Ратнівська ЦРЛКП Володимир-Волинське ТМОКНП Нововолинська ЦМЛКНП «Любомльське ТМО»КНП «Горохівська багатопрофільна лікарня»КП «Ківерцівська ЦЛ»КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня»КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня»КНП «Старовижівська багатопрофільна лікарня»КП «Луцька ЦРЛ»

Пакет послуг «Медична допомога у складних неонатальних випадках» доступний у 2 медичних закладах області: КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» та КП «Луцький клінічний пологовий будинок».

У 2022 році до Програми медичних гарантій включено 2 нові пакети послуг.: «Хірургічні операції дорослим і дітям в умовах стаціонару одного дня» та «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях».

Останній пакет розрахований один на 200 тисяч населення. Відтак на Волині 5 медичних закладів мали змогу заключити договір з НСЗУ:

КП Волинська обласна лікарняКП Медичне обєднання ЛМТГКНП Ковельське МТМОКП Волинська обласна інфекційна лікарняКП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства».

Переглядів 419