Версія для друку
Четвер, 17 лютого 2022 18:34

Серцево-судинні захворювання: за що платить держава?

Небезпечні захворювання системи кровообігу залишаються найпоширенішими серед українців та волинян зокрема. У Програмі медичних гарантій 2022 на лікування пріоритетних серцево-судинних захворювань, зокрема інфарктів та інсультів, передбачено 4,8 млрд грн. Це більше на 1,8 млрд у порівнянні з 2021 роком.

«Людина з підозрою на інфаркт отримує усю необхідну екстрену діагностику безоплатно. І в разі підтвердження діагнозу - повний спектр медичної допомоги також безоплатно. За лікування інфаркту заплатить держава, – повідомляють в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації. – Заклади, які уклали договір з Національною службою здоров’я на медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда, отримують гроші за надану пацієнтам допомогу від НСЗУ за підвищеним тарифом за кожного пролікованого пацієнта чи пацієнтку».

Повний перелік безоплатних послуг та вимоги до закладів, які надають допомогу по пакету «Медична допомога при гострому інфаркті міокарду» можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/3KHvHdd (пункт 7, файл «Специфікація надання медичних послуг»). 

Знайти лікарні, які уклали договір з НСЗУ на 2022 рік за напрямом «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда» можна на дашборді https://bit.ly/3B6dSjz, сторінка 3. У полі «Напрям, група послуг» потрібно обрати відповідний напрям – заклади відобразяться на мапі.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 386