Версія для друку
Неділя, 20 лютого 2022 14:48

На Ковельщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Минає чергова річниця від трагічних і героїчних подій на Майдані. Протягом січня-лютого 2014 року відійшли у вічність кращі сини та дочки України, люди високого духу. Україна оплакує своїх героїв, матері оплакують своїх синів і дочок, діти – батьків. Пролита кров безвинних зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.

Сьогодні, 20 лютого, на Ковельщині за участі першого заступника голови Ковельської райдержадміністрації Галини Коляди, заступника голови Ковельської районної ради  Андрія Броїла, Ковельського міського голови Ігоря Чайки, учасників Революції Гідності, волонтерів,  учасників АТО та ООС, вихованців Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, представників трудових колективів підприємств, установ, духовенства та громадськості Ковельщини відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, а також військовослужбовців та добровольців, які загинули на сході України, мирних жителів, усіх, хто поклав життя за незалежність і свободу України.

Цей день людей, які повстали проти несправедливості на захист ідеалів демократії, громадянських прав і свобод, європейського майбутнього нашої країни. Вони були звичайними людьми – науковцями, програмістами, митцями, студентами, вчителями, підприємцями… І всі вони віддали найдорожче – життя, аби ми могли жити у новій, вільній та демократичній державі.

Представники духовенства ПЦУ, УГКЦ та усі учасники заходу звершили молитву за упокій душ Героїв Небесної Сотні за тими, хто віддав життя за Україну, вшанували їх світлу пам'ять хвилиною мовчання.

На знак вдячності і шани мешканці міста та району поклали квіти  до стели пам’яті на честь  земляків - загиблих учасників АТО  та Героїв Небесної Сотні

Ми схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Вічна пам’ять і слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України!

Слава Україні!

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 443

Галерея зображень