Версія для друку
Субота, 12 березня 2022 20:32

Україна та її громадяни заслужили бути в ЄС – Володимир Зеленський

Сприяння наданню Україні членства у Європейському Союзі є одним із важливих засобів підтримки нашої держави з боку європейських країн. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ у Києві.

«Ми вважаємо, що ми заслужили бути у Європейському Союзі. Не треба нам нічого обіцяти. Нас треба конкретно підтримати. Найкраще, що може зробити уряд, його прем’єр, якщо не говорити про зброю, а говорити в контексті ЄС, який нас також мотивує, то найкраще, що можна зробити, – говорити конкретно, що він виступає за те, щоб Україна була членом ЄС», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що для України важливо отримати відповідь на це питання саме зараз. 

«З яких причин, чому, коли – це нікому не цікаво. У нас війна сьогодні, відповіді на всі питання, які ми ставимо світу, – ми хочемо чути їх сьогодні», – наголосив він.

Президент також зробив акцент на важливості того, щоб стосовно цього висловилися всі держави – члени Євросоюзу.

«Якщо Європейський Союз каже «так», то треба конкретно сказати «так», і сказати кожному. Не балансувати між крапельками дипломатії, бо будеш повністю під дощем», – переконаний Володимир Зеленський. 

Глава держави констатував: навіть попри ті обставини, у яких нині опинилася наша держава через вторгнення Росії, не всі країни ЄС згодні з тим, що треба думати про приєднання України до Євросоюзу. 

«Вважаю, що Україна – достойна країна. А найголовніше – це люди. Наші люди показали, що вони сміливі, міцні, європейські, не кинуть нікого в біді, що важливо. Довели, що вони спроможні боротися. Я думаю, що це тільки посилює Європейський Союз», – зазначив Президент.

Переглядів 552