Версія для друку
Середа, 11 травня 2022 17:58

Польща допоможе Україні зі страхуванням перевізників пального, - Юлія Свириденко

Питання страхування іноземного транспорту для ввезення пального на територію України врегулюють на рівні українського та польського урядів. Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко після зустрічі з міністром розвитку і технологій Польщі Вальдемаром Будою.

“Сьогодні ця проблема потребує врегулювання на урядовому рівні, оскільки страхові компанії зобов'язують перевізників отримувати додаткове покриття для в'їзду в Україну, що в результаті здорожує вартість пального”, - сказала вона.

За її словами, польська сторона погодилася задіяти в цьому процесі державну Корпорацію страхування експортних кредитів, яка запропонує додаткові інструменти перестрахування ризиків для допомоги українським імпортерам нафтопродуктів.

“Вже незабаром такі механізми будуть розроблені та погоджені з Україною”, - зазначила міністерка.

Свириденко також повідомила, що досягнуто домовленості щодо інтенсифікації фітосанітарного контролю українських сільськогосподарських товарів, які експортуються до Польщі, що дозволить значно пришвидшити обробку українських вантажів, що прямують до Польщі.

Нагадаємо, за словами першої віцепрем’єрки, Польща може виступити великим транзитером пального для України, забезпечуючи надходження понад 200 тисяч тонн продукції щомісячно.

Переглядів 432