Версія для друку
Середа, 29 червня 2022 15:45

Головне завдання, що стоїть перед нами перед початком нового року – це безпека перебування дітей в закладах освіти

Головне завдання, що стоїть перед нами перед початком нового року  – це безпека перебування дітей в закладах освіти під час навчального процесу. На цьому наголосила начальник Ковельської військової адміністрації Ольга Черен під час сьогоднішньої наради, щодо підготовки освітянської галузі району до нового 2022-2023 навчального року.

В нараді взяли участь заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, заступники з гуманітарних питань та керівники органів управління освітою територіальних громад Ковельського району, представники Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

Розпочинаючи нараду, Ольга Черен зауважила, що новий навчальний рік уже вкотре наші освітяни змушені розпочинати у важких та незвичних умовах, адже майже два роки вони працювали в дистанційному режимі через ковід, а цьогоріч  мають враховувати особливості воєнного стану. Також Ольга Миколаївна додала, що з початком війни освітні заклади Ковельщини взяли на себе функцію допомоги тимчасово переміщеним особам. Подякувала всім хто займається волонтерською діяльністю.

Заступник голови Ковельської райдержадміністрації Роман Кульцман наголосив, що для відновлення очного формату навчання необхідно підійти комплексно, в пріоритеті – безпековий компонент. Одним із актуальних питань організації навчання в очному форматі є наявність захисних укриттів у закладах освіти.

Далі фахівці поінформували представників громад про важливі деталі цьогорічного процесу підготовки закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану. Обговорили питання щодо огляду захисних споруд в закладах освіти та приведення їх до належного стану для забезпечення функціонування освітніх закладів в навчальний період. Зупинилися на вимогах до організації укриттів, здійсненні в закладах освіти оповіщення про небезпеку та забезпечення захисту дітей в захисних спорудах, відпрацюванні шляхів евакуації учнів та вчителів, створення відповідних матеріальних запасів, а також проаналізували стан забезпечення протипожежної безпеки в освітніх закладах.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

 з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 317

Галерея зображень