Версія для друку
Вівторок, 12 липня 2022 15:43

На Ковельщині триває жнивна кампанія 2022 року

З настанням погожих сонячних днів аграрії сільськогосподарських товариствах та фермерських господарствах Ковельського району активно включилися у жнивну кампанію 2022 року, цінуючи кожну погожу днину та годину, щоб вирощений урожай не залишився на полі, адже на його вирощування немало затрачено сил та матеріалів ще з осені минулого року.

Наразі окремими агроформуваннями району розпочато збір озимого ячменю та озимого ріпаку, а також проводиться збирання озимої пшениці на певних ділянках.

Загальна посівна площа культур озимих на зерно та зелений корм у підприємствах Ковельського району під урожай 2022 року становить 42,9 тис. га. Зокрема, посіяно 26,8 тис. га зерновий культур (в тому числі пшениці - 19,6 тис. га) та 15,4 тис. га ріпаку.

Сьогодні, 12 липня 2022 року, під час робочої зустрічі начальник Ковельської військової адміністрації Ольга Черен з головою фермерського господарства "Перлина Турії" Володимиром Яренчуком обговорили питання проведення жнивної кампанії 2022, заходи підтримки аграріїв в умовах воєнного стану, допомоги Збройним Силам України. 

Ковельські аграрії в умовах воєнного стану продовжують працювати, не покладаючи рук. Саме від них залежить продовольча безпека не тільки Ковельщини, України, а й всього світу.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 399

Галерея зображень