Версія для друку
Вівторок, 02 серпня 2022 17:23

На Ковельщині реалізовано важливий проект у сфері охорони здоров’я

 2 серпня 2022 року, начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, голова Волинської обласної ради  Григорій Недопад,  начальник Ковельської військової адміністрації Ольга Черен, керівники Любомльської міської ради побували у Любомльському територіальному медичному об’єднанні, де на сьогодні  завершені роботи із встановлення кисневої станції та облаштування киснепроводу на 165 точок центрального киснепостачання.

Встановлена стаціонарна станція є вузлом розподілу ресурсу й дозволяє одночасно подавати кисень до більшої кількості постів або точок під'єднання. Це більш ефективно для пацієнтів, тому що подача життєво необхідного газу здійснюється безперебійно.

Встановлена медична киснева станція «OXY-Gold-45» виробляє 433,65 л/хв 98% кисню з повітря (а це 624 тис. 456 л/добу). 

Це одна із десяти установок, закуплених для Волинської області Міністерством охорони здоров’я України у минулому році. Вартість однієї понад 2 млн грн.

Для її встановлення у медзакладі, коштом лікарні та міського бюджету облаштовано киснепровід для 165-ти точок, додатково дообладнано 40 кисневих точок у стаціонарних відділеннях.

Загалом медичне об’єднання достатньо оснащене  сучасною апаратурою: комп’ютерним томографом, ультразвуковими апаратами, рентгенологічним апаратом, лабораторним обладнанням,  апаратами для проведення ендоскопічних втручань, тощо.

Щороку у закладі амбулаторну допомогу отримують  біля 70 тис. жителів громади, стаціонарну допомогу – біля 5 тисяч.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 350

Галерея зображень