Версія для друку
Четвер, 11 серпня 2022 16:24

Начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен взяла участь засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

11 серпня 2022 року начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен взяла участь засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС під керівництвом начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка. Під час засідання було розглянуто питання про готовність закладів освіти Волині до початку навчального року в умовах воєнного стану.

В області є 1 148 закладів освіти. Наразі працівники головного управління ДСНС Волині оглянули 998 навчальних установ. Як показує обстеження, на сьогодні 387 закладів мають придатні захисні споруди цивільного захисту, з них 106 – уже повністю облаштували укриття. У решти закладів ще тривають відповідні роботи.

Начальниця управління освіти і науки ОВА Людмила Плахотна розповіла, що на облаштування укриттів з місцевих бюджетів виділили майже 27 млн гривень. 

«З обласного бюджету спрямовані близько 10-ти мільйонів гривень. Своєю чергою, Володимирська громада передбачила 8 мільйонів, Горохівська – 3,4 мільйони, Ковельська – 2,7 мільйонів та майже 2 мільйони гривень – Луцька громада», – зазначила головна освітянка області.

Наразі триває завершальний процес обстеження захисних споруд у навчальних закладах відповідно до вимог, що передбачають безпечне перебування дітей у разі повітряної тривоги.

«Прошу всіх відповідально поставитися до перевірки укриттів в освітніх закладах. Це наші з вами діти – наше майбутнє. Усі вимоги мають бути виконані та дотримані», – наголосив Юрій Погуляйко.

На засіданні зійшлися на думці, що ніхто змушувати батьків віддавати дітей на очне навчання не буде. Освітній процес відбуватиметься як в офлайн, так і в онлайн-форматах. Однак, батьки матимуть можливість самостійно переконатися в безпекових умовах укриттів.

«Ми будемо рекомендувати класним керівникам, аби до 1 вересня вони провели дітей за маршрутом евакуації в укриття. Це стосується тих закладів, де буде очне навчання.  Після 1 вересня такі тренування також будуть проводити», – зауважила Людмила Плахотна.

Слід зазначити, що ініціативу дистанційного, очного чи змішаного навчання батьки доносять до своїх закладів освіти. Від освітніх установ вона подається до засновника органа місцевого самоврядування. Своєю чергою, орган місцевого самоврядування звертається за дозволом на навчання до обласної військової адміністрації. І лише у випадках, якщо у навчальних закладах є укриття з відповідними умовами безпеки – дозволяється офлайн-навчання. Таким чином, враховуються побажання батьків щодо організації освітнього процесу.

https://www.voladm.gov.ua/img/img-news/little/20220811155803.JPG" width="32" height="32" />

За інформацією Волинської обласної військової адміністрації

Переглядів 316

Галерея зображень