Версія для друку
Четвер, 08 вересня 2022 13:15

Робоча поїздка

7 вересня 2022 року начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко,   перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації  Сергій Мовенко з робочою поїздкою побували на Ковельщині. Посадовці спільно з начальником Ковельської районної військової адміністрації Ольгою Черен відвідали ПП «Ягодин», де провели робочу нараду та оглянули облаштовані укриття.

Під час наради обговорили питання щодо ситуації, яка склалася на українсько-польському кордоні поблизу міжнародного пункту пропуску "Ягодин". Черги з вантажівок розтягнулися на кілька десятків кілометрів. Окрім цього, це значно ускладнює рух міжнародною трасою. Причина черг – повільний фітосанітарний та ветеринарний контроль вантажівок на польській митниці.

Як розповів керівник Волинської митниці Микола Татарчук, кількість авто, оформлених на українській стороні, не впливає на просування черги на польській стороні. Також додав, що було би добре, якби польські колеги оформляли близько 500 вантажівок упродовж робочої зміни, та поки цього не відбувається. Та й працює польський фітосанітарний та ветеринарний контроль не цілодобово.

Як зазначила начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, питання пришвидшення проходження вантажів на митниці Республіки Польща, зокрема ветеринарного і фіто-санітарного контролю, на чому наполягають автоперевізники, є предметом активного діалогу відповідних структур на міждержавному рівні. Завдання органів виконавчої влади і місцевого самоврядування та низки установ і служб – забезпечення побутових зручностей для водіїв, безпеки та громадського порядку. Зокрема, вздовж траси 20 км на території Вишнівської територіальної громади встановлені біотуалети, сміттєві баки. Керівники районної влади та місцевого самоврядування спільними зусиллями забезпечують подальше облаштування обслуговування додаткових санітарних зон (біотуалетів, сміттєвих баків) на ділянці автотраси Ковель-Ягодин, де вони відсутні, а також проводять інформування перевізників про комплекс побутових і торговельних послуг, які можна отримати на АЗС, в закладах торгівлі і громадського харчування, наявну мережу лікувальних, аптечних закладів, розташованих у  прикордонних населених пунктах району. Дане питання і надалі залишається на постійному контролі районної влади.

Своєю чергою, начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко поцікавився чи покращило б ситуацію електронна черга, питання введення якої він уже порушував перед Кабміном.

Разом із цим, висловив сподівання, що ситуацію найближчим часом врегулюють на рівні урядів нашої держави та Польщі.

Опісля керівники влади оглянули на пункті пропуску укриття, яких облаштували 5 штук. Кожне з них може вмістити орієнтовано 50 людей, є електроенергія, розетки, вентиляція та два входи/виходи.

Також цього дня начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації  Сергій Мовенко, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен відвідали амбулаторії у селах Згорани, Смідин. Обидва заклади будувалися коштом державної програми «Сільська медицина» і обидва готові на 95%. З початком повномасштабного вторгнення державне фінансування припинилося. Оглянули школу у селі Вербка та укриття, де облаштувано навчальні кімнати, зону відпочинку та санвузли.

Підсумовуючи результати робочої поїздки голова обласної ради Григорій Недопад зазначив, що обласна влада повинна знайти шляхи вирішення проблеми повноцінного функціонування цих трьох об’єктів. «Це заклади, де надаються базові соціальні послуги і волинянам, і новим мешканцям нашої громади. Їхня готовність – понад 90%. Залишити їх в такому стані було би марнотратством, яке, до того ж, негативно позначиться на якості життя громад», - впевнений голова Волиньської обласної ради.

Відтак, спільно з керівництвом обласної військової адміністрації буде проведено ряд консультацій як, не порушуючи фінансової дисципліни в умовах воєнного стану, усе ж погасити борги держави з обласного бюджету.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськості апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 354

Галерея зображень