Версія для друку
Середа, 14 вересня 2022 17:41

Візит міністра охорони здоров’я України на Ковельщину

14 вересня 2022 року, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, перебуваючи з робочим візитом на Волині, ознайомився з роботою Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання.

У медзакладі міністра, якого в поїздці на Ковельщину супроводжував перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Мовенко, зустрічали начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, Ковельський міський голова Ігор Чайка, генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер, які мали змогу обговорити з представником Уряду шляхи реалізації медичної реформи в країні, спрямованої на якісне поліпшення надання медичних послуг населенню.

Віктор Ляшко, зокрема, проінспектував, як в Ковельському МТМО використовується закуплене за кошти державного бюджету сучасне дороговартісне діагностичне обладнання – комп’ютерний томограф і рентген-апарат, передані медустанові в період воєнного стану.  Віктор Ляшко наголосив,  на необхідності  збільшення  КТ-досліджень хворих,  активізації інформаційно-розяснювальної роботи серед населення щодо можливості  безкоштовних обстежень.

Під час спілкування  міністр охорони здоров’я України акцентував увагу на забезпеченні медиків гідною заробітною платою, яка на початку року була встановлена Урядом. За його словами, 13 500 для медичної сестри та 20 000 для лікаря – заробітна плата, якою має бути забезпечений кожен, хто працює повний робочий день.

Віктор Ляшко в цілому отримав позитивні враження від перебування в Ковельському МТМО, де впродовж останніх років багато зроблено для поліпшення медичного обслуговування пацієнтів, подякував медпрацівникам Ковельщини за сумлінну високопрофесійну працю.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 386

Галерея зображень