Версія для друку
Понеділок, 12 грудня 2022 19:26

Робоча нарада з питань зимового утримання доріг на території Ковельського району

12 грудня 2022 року, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен провела робочу нараду з керівниками дорожньо-ремонтних пунктів філії «Волинський автодор» ДП «Львівський облавтодор», ТОВ «ПБС»,  ПрАТ «Ковельське шляхово-будівельне управління №63», ТОВ «Волиньдорресурс», в ході якої розглянуто питання щодо зимового утримання доріг на території Ковельського району.

В нараді також взяли участь голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда, начальник Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік, представник  патрульної поліції у м. Ковелі, керівники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.

Територією Ковельського району пролягає 2318,3 км автомобільних доріг загального користування, в тому числі: доріг державного значення - 679,2 км (з них 215,6 км міжнародних, 35,9 км регіональних та 427,7 км територіальних доріг);  доріг місцевого значення – 1639,1 км (з них 795,7 км обласних та 843,4 км районних доріг).

«Ми маємо бути готові, що в зимовий період будуть певні складнощі руху на дорогах, у зв’язку з погодними умовами. Тому зобов’язані налагодити роботу дорожньої техніки та врегулювати інші безпекові питання, аби запобігти надзвичайним ситуаціям», – зазначила Ольга Черен.

Минулі вихідні були напружені для дорожніх організацій: значні опади снігу та дощу у різних частинах району «тримали в тонусі» працівників шляхових підприємств, служби надзвичайних ситуацій, патрульну поліцію.

Із початку негоди всі працюють в режимі 24/7: обробляють автодороги протиожеледними матеріалами, розчищають сніг з проїзної частини, узбіч, посадкових майданчиків, прибирають повалені дерева, допомагають водіям автотранспорту, які опинилися в складних умовах.

Спецтехніка та дорожні бригади продовжують роботу на дорогах державного значення. Зокрема, працюють на автошляху М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м.Люблін), на під’їзді до пункту пропуску «Ягодин» – «Дорогуськ». Через скупчення вантажного автотранспорту, що стоїть обабіч шляху подекуди у два ряди, на цьому відтинку дороги виникають проблеми зі своєчасною обробкою дорожнього покриття протиожеледними матеріалами та його розчищенням від снігу.

Під час наради її учасники вкотре узгодили алгоритми дій щодо вирішення проблеми і порядок взаємодії при виникненні негоди та ліквідації її наслідків на дорогах державного значення. Зокрема, уточнили кількість готових до боротьби з негодою власних сил і засобів дорожніх підприємств.

Щодо доріг місцевого значення, то завдання підрядним організаціям таке ж - забезпечити безперебійний та безпечний проїзд автотранспорту шляхами району. «Тож, усі відповідальні служби та підрядні дорожні організації повинні працювати цілодобово та у посиленому режимі», – зазначила Ольга Черен.

Разом із цим, керівництво Ковельської районної військової адміністрації закликає водіїв вантажівок не створювати перепон для роботи дорожників та загрози для безпечного проїзду інших учасників дорожнього руху, надавати перевагу в русі снігоприбиральній техніці. Негоду також можна перечекати на майданчиках для відстою великогабаритного та іншого транспорту.

Підбиваючи підсумки наради, Ольга Миколаївна дала низку доручень керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації,  дорожніх служб, організацій району, рятувальникам та працівникам патрульної поліції.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 534

Галерея зображень