Версія для друку
П'ятниця, 17 березня 2023 13:18

На Волині воїни ТрО тренуються палити групові та одиночні цілі противника

На півночі Волині в районі відповідальності бригади територіальної оборони Збройних Сил України проведено практичні навчання з виявлення та знищення умовних цілей – командних пунктів, техніки та живої сили противника.

За легендою навчань, використовуючи технічні засоби розвідки, командир бригади територіальної оборони отримав інформацію щодо висування ворожої колони в бік українського кордону. Відповідно до його наказу батарея МТ-12 з району зосередження вибула на рубіж ведення вогню, де з підходом розвідувального дозору з двох «Тигрів» знищила одиночні цілі, а пізніше й групову ціль – колону з п’ятьох російських Т-72.

На сусідній ділянці полігона розвідники бригади за допомогою безпілотного літального апарату на певній відстані від району  своєї відповідальності виявляють  передовий командний пункт противника. Час йде на хвилини… 

Мінометна батарея на автомобілях оперативно прибуває у визначений район, розгортається у бойове положення та знищує отриману за координатами ціль.

Більша частина військовослужбовців у підрозділі з категорії мобілізованих. Інша, яких менше, учасники бойових дій на сході України. Найбільше, що їх усіх об’єднує – мотивація та бажання захистити свої домівки за будь-яку ціну.

Як розповів командир міномета Віталій із позивним «Арчі», головне наше завдання — результат, який видно неозброєним оком. Ми готові, як ніколи, а тому кожну одиночну та групову ціль ворога в разі порушення українського кордону буде знищено.

— Вчора мінометники тренувалися в діях розрахунків під час умовної стрільби, а сьогодні — відпрацювали ураження противника із закритих та відкритих вогневих позицій виконанням вогневих завдань з практичною стрільбою. Командир підрозділу обробляє ввідні на планшеті й віддає команди командирам розрахунків, а ми відповідно налаштовуємо прицільні пристрої та здійснюємо постріли. Я і мої підлеглі готові нищити ворога як тут, так і на інших ділянках оборони України, бо ми нащадки славних козаків й перемога точно буде за нами, — наголошує командир міномета.

Віктор Шубец

Кореспондент АрміяInform

Previous

Переглядів 214