Версія для друку
Середа, 24 травня 2023 17:26

«Барвінку» - 50!

24 травня 2023 року у Народному домі «Просвіта» м. Ковель відбувся концерт з нагоди 50-річчя заснування «Народного художнього колективу»  ансамблю народного танцю «Барвінок».

Сьогодні колектив нараховує понад 300 учасників. У його складі діти різного віку – від 5 до 17 років, що навчаються у 9 вікових групах. Незмінним художнім керівником «Барвінку» 50 років є Заслужений працівник культури України Любов Ризванюк. Досягти значних успіхів ансамблю вдається також завдяки професійності й таланту педагогів – хореографів – Марії Солоп, Тетяни Гулечко та Сергія Панюса. За 50 років біографії «Барвінок» добре знають не лише в Україні, а й за її межами, неодноразовий учасник і переможець всеукраїнських та міжнародних фестивалів у Польщі, Німеччині, Туреччині, Болгарії, Греції, Італії, Словаччині, Румунії, Чехії. Завдяки цим хлопцям і дівчатам про Ковельщину дізнаються усе більше людей.

З часу створення колективу – з 1973 року, Любов Ризванюк через танець прищеплює своїм вихованцям любов до українських традицій. Бо саме народний фольклор лежить в основі репертуару.      Під час концерту звучали привітання на адресу дітей, педагогів та художнього керівника колективу – Любові Ризванюк від міської, районної влади.

Перший заступник голови Ковельської райдержадміністрації Галина Коляда від імені начальника Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен  побажала колективу подальших творчих перемог, прихильності публіки, невичерпних сил та натхнення, подякувала дітям та педагогам за чудове свято.

За багаторічну творчу діяльність, високі досягнення у розвиту хореографічного мистецтва, гідне представлення культурно-мистецьких традицій Ковельщини і України на міжнародній арені та з нагоди 50-річчя заснування «Народний художній колектив» ансамблю  народного танцю «Барвінок» нагороджено Почесною грамотою Ковельської районної військової адміністрації та  Ковельської районної ради.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації.

Переглядів 213

Галерея зображень