Версія для друку
Понеділок, 22 січня 2024 09:21

«НАША ЄДНІСТЬ - НАША ЗБРОЯ»

Цьогоріч  22 січня, народ України відзначає 105-ту річницю проголошення Акта злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки  та 106-ту річницю проголошення Українською Центральною Радою незалежності Української Народної Республіки (IV Універсалу), які стали основоположними подіями в історії українського державотворення.

Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві,  яким українські землі об’єдналися в одній державі, увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини.

Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є невід’ємною складовою  загальнонаціональної боротьби проти  російського агресора.

Сьогодні Соборність для нашого народу – це повна деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо, боремося з окупантами, створюємо знакове і важливе, адже ціль у нас спільна: незалежна, демократична і соборна Україна.

Єднаймося!

Честь і шана військовослужбовцям Збройних Сил України, добровольцям, волонтерам, усім землякам, які самовіддано захищають нашу країну. Доземний уклін і вічна пам'ять Героям, які віддали свої життя за вільну,  соборну Україну!

Щиро вітаємо Вас, шановні жителі Ковельщини, дорогі наші захисники і захисниці, із Днем Соборності України!

Перемоги, мирного неба,  щасливої долі та щедрих Божих благословінь від душі зичимо Вам і нашій рідній Вітчизні.

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою,

Ольга Черен, начальник Ковельської районної військової адміністрації

В'ячеслав Шворак, голова Ковельської районної ради

Переглядів 144