Версія для друку
П'ятниця, 26 квітня 2024 11:25

Нехай дзвони Чорнобилю довіку залишаються засторогою для людства, аби подібна трагедія не повторилась ніде і ніколи

Нехай дзвони Чорнобилю довіку залишаються засторогою для людства, аби подібна трагедія не повторилась ніде і ніколи

Трагічна дата 26 квітня 1986 року в історію України і Європи вписана чорними літерами, адже катастрофа на Чорнобильській АЕС стала найбільшою за наслідками радіоактивного ураження аварією, спричиненою недбалим ставленням тодішнього радянського авторитарного режиму до використання мирного атому.

Сьогодні, у річницю Чорнобильської трагедії, ми з вдячністю вклоняємося подвигу людей, які приборкали ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертоносної небезпеки.

Вічна пам'ять і шана усім співвітчизникам, які віддали своє життя і здоров’я для спасіння нашої землі, заради життя прийдешніх поколінь.

На жаль, через загарбницьку війну і терористичні дії російського агресора, який не лише лякає Україну і світ ядерною зброєю, запускає ракети в напрямку українських атомних енергоблоків, а захопивши найбільшу в Європі Запорізьку АЕС, веде відвертий ядерний шантаж, зростає загроза трагедії планетарного масштабу. Ці злочини здійснюються всупереч міжнародним нормам ядерної безпеки, відкривають справжню анти людську сутність країни-терориста. Тому нині надважливим залишається подальше єднання країн і народів цивілізованого світу для звільнення Української держави від російського агресора. Віримо, що зусиллями мужніх українських Захисників і Захисниць, єдністю і незламністю нашого народу усі зловіщі задуми агресора будуть зруйновані, а на нашій благословенній землі запанує переможний мир.

З повагою

Ольга Черен, начальник Ковельської районної військової адміністрації

В'ячеслав Шворак, голова Ковельської районної ради

Переглядів 46