Версія для друку
Середа, 25 вересня 2019 20:22

Підсумували проведення оздоровчої кампанії - 2019 та визначили основні напрямки методичної роботи в освітніх закладах району

Доволі звичними, але, як показує час, результативними та дієвими стали наради із керівниками закладів загальної середньої освіти району та гуманітарних підрозділів об’єднаних територіальних громад, котрі впродовж двох років проводить відділ освіти райдержадміністрації. Адже це чудова нагода спільно обговорити, визначити проблеми та віднайти шляхи їх вирішення у тих питаннях освітнього процесу, які реалізуються в усіх школах району, незалежно від їх підпорядкування. Тож сьогодні, 26 вересня 2019 року, педагогів району сонячно та привітно зустрічав заклад загальної середньої освіти села Пісочне, що на території Поворської об’єднаної територіальної громади. Педагогічна спільнота зібралась у черговий раз аби підсумувати проведення літньої оздоровчої кампанії та визначити основні напрямки методичної роботи в освітніх закладах району у новому навчальному році.

Віршовані рядки про рідну школи, про найкращих учителів та мальовничий куточок Ковельщини – село Пісочне звучали з вуст юних школярів, а директор закладу Василь Музичук ознайомив колег із основними принципами організації освітнього процесу та провів своєрідну екскурсію – огляд приміщенням школи.

Пленарна частина наради відбулась у місцевому закладі культури за участі першого заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана. Незвичне розміщення учасників зібрання говорило про те, що сьогодні буде цікаво. Відтак, на початку зібрання до слова був запрошений заступник Поворського сільського голови Михайло Никитюк, котрий детально розповів про зміцнення матеріально-технічної бази, як Пісочненської школи так і інших закладів загально середньої освіти, що функціонують на території ОТГ. Потому начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук ознайомила із результатами експертизи початку нового навчального року в закладах загальної середньої освіти району та розповіла про основні аспекти організації і проведення оздоровчої кампанії 2019 року. Як зазначила Ірина Федорівна, 27 серпня 2019 року здійснено об’їзд - огляд навчальних закладів щодо готовності їх до нового навчального року та до роботи в осінньо - зимовий період, за підсумками якого підписані та видані Акти перевірки готовності закладів освіти району до нового навчального року і, як результат, усі школи району розпочали навчальний процес 2 вересня. «Особлива увага була приділена на створення нового освітнього простору з урахуванням комфортних умов та впровадження інноваційних підходів у навчанні. Експертиза проектів Робочих освітніх програм на 2019/2020 навчальний рік засвідчила, що: заплановано збільшення профільних класів , двох мов навчання (англійська і німецька, англійська і польська) та природничо-філологічного профільного напряму і збереження варіативної складової робочого навчального плану з урахуванням тижневого навантаження здобувача освіти 1-11 класів. У всіх   закладах освіти є затверджені педрадою плани роботи на поточний рік, їх структура відповідає чинним нормативним документам, напрямкам роботи та специфіці шкіл», - розповіла Ірина Федорівна. Під час обговорення питання щодо організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у Ковельському районі слово для виступу мали, як начальник відділу освіти райдержадміністрації, так і керівники гуманітарних підрозділів об’єднаних територіальних громад. Особлива увага була приділена оздоровленню дітей пільгових категорій, зокрема, дітей учасників АТО(ООС). Серед новинок в напрямку оздоровлення та відпочинку дітей – діяльність християнських таборів і туристичного гуртку в Голобській ОТГ та організація оздоровчої кампанії Колодяжненською ОТГ в ПЗОіВ «Оберіг».

Справжньою родзинкою сьогоднішньої зустрічі стало проведення практичного групового заняття завідувачкою районним методичним кабінетом Надією Марцинюк з тематики методичної роботи у закладах загальної середньої освіти під назвою: «Сучасному учневі – сучасний педагог». Не менш цікавим була презентація власних методичних напрацювань заступником директора місцевої школи Тетяною Ципко і, звісно, не обійшлось без цікавих практичних завдань.

Традиційно, наради освітян включають у себе розгляд й інших питань, які є не менш важливими для організації освітнього процесу, тож акцентували увагу на організації навчання дітей з особливими освітніми потребами та обговорили ряд питань організаційної, господарської, фінансової діяльності. Приємним завершенням наради стали вітання першого заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана з прийдешнім Днем працівників освіти.

Та є в освітян Ковельщини гарна традиція, буваючи в селі Пісочне провідувати могилу колеги, колишнього директора школи Матвіюка Василя Миколайовича. Тож яскраві осінні квіти, спогади про спільні роки праці, сльози на очах додали, як смутку так і віри у те, що праця вчителя є безсмертною.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 984

Галерея зображень