Версія для друку
Середа, 13 листопада 2019 16:04

Сходи селян у Світлому та Ситовичах

Керівники влади району – заступник голови райдержадміністрації Аркадій Степанюк, голова районної ради Андрій Броїло, 12 листопада 2019 року побували на сходах мешканців сіл Світле та Ситовичі Поворської сільської ради об’єднаної територіальної громади, на яких обговорювали тему подальшого розпаювання земельних часток (паїв).

Ініціатором зборів, на які також були запрошені керівники ОТГ – Поворський сільський голова Сергій Семенюк, його заступник Михайло Никитюк, заступник начальника управління – начальник відділу агропромислового розвитку управління регіонального розвитку райдержадміністрації Тетяна Шавлай, був депутат Поворської сільської ради Микола Рибак, який на початку зустрічей, які почергово відбувалися у клубних установах обох сіл, окреслив суть проблеми: більшість тутешніх жителів, із невідомих причин, так і не скористалися правом на земельний пай. По завершенні процедурних моментів, аби сходи селян були правочинними, слово мав Михайло Никитюк, який зробив екскурс у час, коли відбувалося розпаювання земель колективних сільськогосподарських господарств, зачитав протоколи відповідних зборів і виявилося, що на тому етапі більшість селян відмовилися від земельних часток (паїв). Окрім того, через невелику кількість тих, хто виявив бажання скористатися відповідним правом, не було зроблено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Також, Михайло Петрович повідомив, що наразі зв’язувалися із проектною організацією, аби з’ясувати вартість цих робіт на цей час та скільки коштів необхідно для виготовлення технічної документації, тож повідомив селянам орієнтовну суму.

Сергій Семенюк, своєю чергою, обіцяв знайти частину коштів у сільському бюджеті для оплати послуг проектантів.

Насамкінець Тетяна Шавлай окреслила алгоритм дій з метою набуття права власності на земельну ділянку, також, з огляду на актуальність теми, розповіла про суть ініційованого Президентом України запуску ринку землі.

Аркадій Степанюк подякував учасникам зборів – мешканцям Світлого і Ситовичів та місцевій владі за конструктивну роботу і наголосив, що районна влада готова і надалі допомагати громаді у вирішенні проблемних питань.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 945

Галерея зображень