Версія для друку
П'ятниця, 24 січня 2020 09:23

День відкритих дверей для школярів Люблинецької ОТГ

День відкритих дверей  для школярів Люблинецької ОТГ

Другий семестр навчнального року Ковельський міськрайонний центр зайнятості розпочав з проведення Днів відкритих дверей для школярів Ковельщини в рамках реалізації проекту "Успіх в дії".

Так, 23січня для учнів 9 класу Люблинецької ЗОШ гостинно відкрив свої двері Ковельський міськрайонний  центр зайнятості.

Фахівцями центру зайнятості спільно з Волонтерами Корпусу миру США в Україні, був проведений профорієнтаційний урок під назвою «Професії майбутнього». Урок проходив з використанням пізнавальних профорієнтаційних матеріалів та психологічних тестів щодо вибору фаху. Всі гуртом  пригадали формулу вибору професії «хочу-можу-треба», а також те, що всі професії діляться на п’ять типів. Діти активно брали участь в профорієнтаційних іграх, вікторинах, а також ознайомились з професійним гороскопом.

Про те, що сьогодні молодь має дуже виважено і обережно обирати майбутню професію,бо є певні зміни на ринку праці, наголосив директор центру зайнятості Ігор Приймак. Кожна людина має від природи певний хист. Тож, Ігор Григорович порадив молоді пройти професійно-діагностичне тестування на визначення типів професійної спрямованості  де за певними методиками можна визначити свої навички чи здібності. 

Сподіваємось, що учні знайдуть себе в подальшому житті та стануть гідними громадянами нашого суспільства. Радісним є те, що після таких профорієнтаційних заходів у серцях дітей залишаться неповторні враження, розшириться їх кругозір, а головне, що вони збагатять свої знання про навколишній світ, «світ професій» і мають більше шансів зробити правильний вибір своєї професійної долі.

Попереду на них чекає складне, зі своїми турботами доросле життя,  з багатьма питаннями, що необхідно буде вирішувати самостійно.

 А служба зайнятості прагне стати для дітей порадником та помічником в пошуках власного «місця під сонцем».

Ковельський МРЦЗ

Переглядів 727

Галерея зображень