Версія для друку
П'ятниця, 31 січня 2020 11:21

Чергове засідання координаційної ради

30 січня 2020 року відбулося чергове засідання координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству під головуванням заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана.

У засіданні взяли участь представники управління соціального захисту населення, служби у справах дітей райдержадміністрації, Ковельського міськрайонного центру зайнятості, Ковельського відділу поліції ГУНП у Волинській області, інших установ і служб, представники ОТГ, які займаються питаннями сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Членами координаційної ради розглянуто питання про проведення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству; про організацію та забезпечення  проходження програми для кривдників.

Начальник відділу сімейної політики та протидії насильству управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Чаюк зазначила, що згідно інформації, яка щоквартально надається службою у справах дітей райдержадміністрації, відділом соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді центру надання соціальних послуг районної ради та Ковельським відділом поліції у Ковельському районі за 2019 рік зареєстровано 643 звернення щодо насильства в сім'ї, з них надійшли від жінок – 624, чоловіків – 19, від дітей – жодного. Представниками поліції винесено 643 офіційних попередження та 3 термінових заборонних приписи. В управлінні превентивної діяльності ГУНП у Волинській області на обліку з приводу вчинення насильства в сім'ї перебувають 643 особи (19 жінок та 624 чоловіки).

Заступник начальника сектору превенції Ковельського відділу поліції ГУНП у Волинській області, майор поліції Юрій Єрохін відмітив, що Ковельським відділом поліції ГУНП у Волинській області, у січні 2020 року, як і протягом 2019 року, основну увагу було зосереджено на підвищенні ефективності роботи щодо попередження, розкриття і розслідування  кримінальних правопорушень, посиленні адміністративно-правозастосовчої діяльності, протидії пияцтву, посиленні заходів щодо попередження домашнього насильства, постановки на облік домашніх кривдників та здійснення з ними належної профілактичної роботи, проведення  роз’яснювальної роботи у підлітковому середовищі.

Протягом січня 2020 року на лінію «102» від мешканців Ковельського району надійшло 67 повідомлень, що стосувались домашнього насильства. У 30 випадках домашніх кривдників було притягнуто до адміністративної відповідальності. Впроваджуються в практику нововведення, пов’язані із змінами у чинному законодавстві щодо боротьби із домашнім насильством.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман та члени координаційної ради висловили свої пропозиції стосовно шляхів активізації подальшої спільної діяльності з метою більш ефективної протидії домашньому насильству. За результатами обговорення було прийнято відповідні рішення координаційної ради.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 879

Галерея зображень