Версія для друку
П'ятниця, 16 квітня 2021 18:32

Зустріч з духовенством Ковельщини

16 квітня відбулась зустріч голови райдержадміністрації Ольги Черен, голови районної ради В’ячеслава Шворака із представниками релігійних громад Ковельского району.

У ході спілкування учасники зустрічі обговорили різнопланові питання, зокрема, щодо ролі релігійних громад у духовному розвитку жителів краю, взаємодії представників влади та духовенства різних конфесій, створення Ради церков, заходів з протидії поширенню COVІD-19 під час богослужінь, особливо в період Великодніх свят.

Лікар епідеміолог Ковельського міськміжрайонного відділу Державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Ярослава Бондарук поінформувала присутніх про рівень захворюваності в Ковельському район.

Оскільки ситуація важка, голова райдержадміністрації Ольга Черен звернулась до релігійних лідерів із проханням продовжувати просвітницьку роботу щодо небезпеки коронавірусної хвороби та слідкувати за дотриманням  режиму посилених карантинних заходів.

Заступник начальника управління з превентивної діяльності Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області, підполковник поліції В'ячеслав Мартинюк закликав керівників релігійних громад з усією відповідальністю віднестись до забезпечення карантинних вимог. Також зазначив, що з метою запобігання поширенню на території України COVІD-19, працівники Нацполіції, які залучені до охорони культових споруд у Ковельському районі, і надалі слідкуватимуть за дотриманням карантинних обмежень, зокрема, маскового режиму та соціальної дистанції між вірянами під час богослужінь.

Заступник начальника Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області Олександр Дерев'янчук також зупинився на запобіжних заходах під час Великодніх богослужінь. Наголосив на необхідності обережного поводження з відкритим вогнем, утримання евакуаційних виходів відчиненими, слідкувати за справністю електричних мереж та приладів, не залишати їх увімкненими без нагляду.

Учасники заходу приділили увагу питанню пошуку шляхів відновлення викладання у школах предмету “Основи християнської етики”.

В ході діалогу було відзначено, що релігійна ситуація в районі є стабільною, міжконфесійні відносини будуються на засадах толерантності та взаємоповаги. На завершення, голова райдержадміністрації Ольга Черен висловила вдячність усім, хто прибув на зустріч та зазначила, що районна влада відкрита до діалогу та співпраці з усіма представниками духовенства.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

Переглядів 521

Галерея зображень