Версія для друку
Четвер, 13 травня 2021 17:24

Регіональний форум «Пробація, влада, бізнес і громада: через партнерство до підвищення безпеки громад»

Голова районної державної адміністрації Ольга Черен, голова районної ради В’ячеслав Шворак   взяли участь у регіональному форумі  «Пробація, влада, бізнес і громада: через партнерство до підвищення безпеки громад» за участю керівників Державної установи «Центр пробації», філій Центру пробації у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Львівській та Закарпатській  областях, заступників  голів  Волинської обласної державної адміністрації, ради, Ковельської міської ради, представників органів місцевого самоврядування району.

Пробація — це альтернатива позбавленню волі, що передбачає відбування засудженими покарання в громаді без ізоляції від суспільства. Контроль за поведінкою та виконанням обов'язків такими засудженими здійснюють працівники пробації.

         Учасники форуму  мали можливість оглянути модернізований і технічно оснащений офіс Ковельського відділу пробацї, в якому створено необхідну базу для впровадження європейських підходів у роботі з правопорушниками,  які перебувають у них на обліку, також  передбачено інтерактивний клас для навчання на інтернет-ресурсах волонтерів, та реалізації інноваційної освітньої програми для засуджених.

Під час засідання основна увага зорієнтована на соціальному партнерстві, як одному із головних шляхів до підвищення безпеки  в громадах, зокрема, на перевагах, принципах та механізмах взаємодії. В рамках форуму були представлені  конкретні практики співпраці з роботодавцями для соціальної адаптації  засуджених.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської  райдержадміністрації

Переглядів 414

Галерея зображень