Версія для друку
Субота, 27 листопада 2021 17:56

На Ковельщині вшанували пам'ять жертв Голодоморів

27 листопада в Україні вшановують пам’яті жертв голодоморів – день загальнонаціональної скорботи за мільйонами співвітчизників, що загинули внаслідок геноциду, вчиненого тоталітарним комуністичним режимом з метою масового знищення українців.

….Скорботного листопадового дня схилити голови перед світлою пам’яттю тих, хто потрапив у грізні жорна тоталітарного режиму, кого забрала голодна смерть, до меморіальної стели «Хрест пам’яті жертвам більшовицького терору» прийшли представники районної та міської влади, духовенство, громадськість. Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

У своїх виступах представники влади зазначили, що у багатовіковій історії - Україна пережила чимало драм і трагедій. Однією з найбільших був Голодомор 1932-1933 років. Голодомор – жахлива сторінка в історії Українського народу, катастрофа планетарного масштабу. Цей скорботний день має об’єднувати Український народ навколо вшанування пам’яті загиблих від голоду.

Панахиду за жертвами голодоморів в Україні відслужили священники українських церков. Учасники мітингу  приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання. До підніжжя монумента присутні принесли запалені  лампадки та поклали квіти.

Наш святий обов’язок – пам’ятати і передати своїм нащадкам правду про голодомор. Запалімо в цей день у своїх домівках свічу, пом’янімо в молитві душі мільйонів безневинних жертв голодоморів. І нехай довіку не стихає в наших серцях дзвін історичної пам’яті про цю страшну трагедію, аби ніколи не повторилось подібне лихо на нашій землі.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної діяльності т а комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 349

Галерея зображень