Версія для друку
Субота, 22 січня 2022 08:39

Ковельщина відзначила День Соборності України

Щороку,  22 січня, в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити – День Соборності України. Саме цього дня у 1919 році відбулася важлива історична подія – проголошення Акту злуки української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, подія, яка підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда, 21 січня 2022 року, взяли участь в урочистих заходах до Дня Соборності України, які відбулися  у Народному домі «Просвіта» м. Ковель, за участі представників міської влади, територіальних громад, духовенства, ЗМІ, громадських організацій, установ, організацій та підприємств району.

Захід розпочався урочистим внесенням до залу Державного Прапора України та виконанням Державного Гімну України.

Ведуча заходу висвітила історичне минуле нашої держави, той нелегкий шлях України до її незалежності.

В свою чергу з вітальними словами до учасників заходу звернулися очільники районної гілки влади Ольга Черен та В’ячеслав Шворак, які  зазначили, що День Соборності символізує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за вільну Україну. Демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність української нації. У цей доленосний час активного становлення нашої державності ми не повинні бути сторонніми спостерігачами, а маємо стати активними творцями власного майбутнього. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Та побажали усім міцного здоров'я, достатку, злагоди в родинах, сил, натхнення, успіхів, нових досягнень, миру в кожну оселю, в кожну родину та на усю Україну!

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять Героїв, які віддали своє життя за єдність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

Програма заходу була наповнена неповторними музичними виступами творчих виконавців та колективів Ковельщини.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 489

Галерея зображень