Версія для друку
Середа, 23 лютого 2022 16:38

Навчання працівників районної державної адміністрації з надання першої домедичної допомоги

Сьогодні, 23 лютого 2022 року, з ініціативи голови райдержадміністрації Ольги Черен  працівники Ковельської райдержадміністрації, Ковельської районної ради пройшли навчання з надання домедичної допомоги у надзвичайних та кризових ситуаціях.

«Ці навчання важливі не лише в умовах військової загрози. Це необхідно, перш за все, щоб знати прийоми, які можна застосувати в повсякденному житті. Тим самим ми зможемо врятувати чиєсь життя. Саме для цього ми сьогодні вчитимемось надавати першу медичну допомогу», - зазначила голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен.

Навчання проводили тренер-методист по першій долікарської медичної допомоги та психолог Ковельської організації Товариства Червоного Хреста,  представники Ковельського районного управлінні ГУ ДСНС України у Волинській області.

Представник Червоного Хреста за допомогою навчального манекену навчала, як правильно надавати першу допомогу постраждалим до приїзду медичних працівників, проводити серцево-легеневу реанімацію, демонструвала способи зупинки кровотечі, особливості транспортування потерпілого та показувала як слід діяти при різних травмах, переломах кісток, кровотечах, опіках, зупинці дихання, утопленні, синдромі здавлювання, шоковому стані та як знизити ризик виникнення ускладнень у випадку гострого болю, інсульту та серцевого нападу.

Працівники райдержадміністрації та районної ради мали можливість на практиці навчитись робити базові медичні дії у випадку тих чи інших найпоширеніших критичних ситуацій, зокрема штучне дихання та непрямий масаж серця.

Працівники Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області розповіли про види надзвичайних ситуацій,  дії у разі подання сигналу «Увага всім», правила безпечної евакуації, нагадали номери екстрених служб та алгоритм оповіщення.

Під час бесіди рятувальники, зокрема, наголосили й на дотриманні правил пожежної безпеки, відповідального використання електроприладів, користування вогнегасників.

Під час заходу присутнім вручили пам’ятки з цивільного захисту та пожежної безпеки для ознайомлення.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 340

Галерея зображень