Версія для друку
Вівторок, 22 лютого 2022 19:20

Турійська селищна рада розпочала роботу над Стратегією розвитку громади

Голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, 22 лютого 2022 року, взяла участь в обговоренні написання стратегії  розвитку Турійської  територіальної громади, яке відбулось за участі представників освіти, керівників установ та організацій, представників депутатського корпусу обласної і селищної ради та підприємців громади.

Очільниця Ковельського району Ольга Черен у своєму виступі окреслила основні шляхи співпраці між представниками органів виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

«Оскільки  Стратегія розвитку громади - це концептуальний документ, що містить бачення майбутнього, напрями розвитку, та цільовий блок з низки стратегічних та оперативних цілей, ми маємо напрацювати таку Стратегію розвитку, щоб значно поліпшити життя людей в Турійській територіальній  громаді. І лише об’єднавши зусилля та спланувавши крок за кроком свої дії, ми зможемо досягнути стратегічних цілей щодо розвитку економіки та покращення якості життя в громаді», - зазначила голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен.

Турійський селищний голова Олексій Безсмертний зауважив, що нині складна ситуація у нашій країні, проте, ми вірити, що все буде добре і щоб наша громада в подальшому розвивалася, потрібно ефективно попрацювати над Стратегією. А також керівник громади детально проінформував про соціально-економічний, демографічний, фінансовий стан територіальної громади та її інфраструктуру.

Виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конончук підкреслила, що потрібно гармонізувати стратегію зі стратегічними рівнями області та України.

«Одним з важливих моментів є правильно визначені пріоритети, задля  ефективного залучення коштів із державного бюджету, а завдання № 1 стратегії - зробити все для того, щоб жителі хотіли жити у цій громаді», - зазначила експертка.

Заслужений економіст України, консультант Волинського РВ з бюджетних питань Василь Гром наголосив, що стратегія має бути справжнім та дієвим інструментом для роботи. І важливим елементом стратегії є бюджетне планування, розрахунок фінансів та контроль на кожному з етапів.

Депутати Волинської  обласної ради проінформували присутніх  про чинні обласні бюджетні програми, які можуть бути спрямовані на розвиток територіальних громад та реалізацію стратегічних завдань місцевого планування, а також про особливості створення, ведення фермерського господарства та його внесок у розвиток громади і сприяння сталому економічному розвитку сільських територій.

Помічник народного депутата Вячеслава Рубльова, депутат ради Юрій Харченко гарантував підтримку на етапі розробки стратегії розвитку територіальної громади.

Про організацію подальшої роботи над Стратегією громади присутніх поінформував експерт з регіонального розвитку Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe Зеновій Сірик.

Учасники зборів, розділившись по робочих групах, активно попрацювали над аналізом сильних та слабких сторін, а також обговорили перспективи, можливості та ризики під час реалізації кожної з цілей Стратегії.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 309

Галерея зображень