Версія для друку
Вівторок, 17 січня 2023 12:46

На щотижневій нараді в райдержадміністрації

Під головуванням Ольги Черен, начальника Ковельської районної військової адміністрації, 17 січня 2023 року, відбулась щотижнева оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю В’ячеслава Шворака, голови Ковельської районної ради, Галини Коляди, першого заступника голови райдержадміністрації.

На початку наради Ольга Миколаївна повідомила про кадрові зміни в районі, зокрема привітала Олексюка Віктора Сільвестровича, який 10 січня 2023 року призначений на посаду начальника Ковельського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Про стан інфекційної захворюваності серед населення Ковельського району доповіла Маляр Людмила Сергіївна, начальник Ковельського районного відділу Державної установи «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Людмила Сергіївна зазначила, що з метою запобігання епідемічним ускладненням серед населення району здійснюється моніторинг захворюваності неінфекційних, небезпечних інфекційних та паразитарних захворювань. Також аналізується щотижневий рівень захворюваності грипом, ГРВІ, COVID-19 та щомісяця проводиться моніторинг за інфекційною захворюваністю в цілому і станом імунопрофілактики серед населення.

Епідемічна ситуація захворювання коронавірусною інфекцією серед мешканців Ковельського району контрольована, однак, ситуація у світі навколо COVID-19 залишається нестабільною, зʼявляються нові види і підвиди хвороби. Останнім часом епідеміологи звертають увагу на розповсюдження нового штаму під назвою ХВВ.1.5.

На сьогоднішній день пункти щепленнь Ковельського МТМО забезпечені в достатній кількості вакцинами CoronoVaс та Pfizer, вакцинація проти COVID-19 доступна кожному.

Людмила Сергіївна проаналізувала виконання обсягів профілактичних щеплень за 2022 рік по Ковельському району, що становить середній рівень виконання щеплень, як серед цільових груп населення, так і тих, які потребували надолуження. Також недостатнім в районі є рівень охоплення щепленнями проти кору, краснухи, паротиту, поліомієліту серед дітей.

Також доповідач наголосила, що потребує уваги питання профілактики зооантропонозів, зокрема сказу, у 2022 році зареєстровано 213 осіб, які звернулись за медичною допомогою з приводу покусів тваринами.

Викликає стурбованість збільшення  випадків  туберкульозу, у минулому році зареєстровано 51 випадок, серед них – двоє дітей.

Начальник відділу управління персоналом апарату  райдержадміністрації Баранова Сніжана проінформувала учасників наради про початок курсів підвищення кваліфікації державних службовців районної державної адміністрації у 2023 році.

В підсумку наради Ольга Миколаївна дала окремі доручення керівникам управлінь та відділів райдержадміністрації.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 396

Галерея зображень