Версія для друку
Вівторок, 28 лютого 2023 14:32

Щотижнева оперативна нарада

Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен, 28 лютого 2023 року, відбулась щотижнева оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю голови Ковельської районної ради В’ячеслава Шворака,  першого заступника голови Ковельської райдержадміністрації Галини Коляди.

Про стан працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Ковельському районі доповів директор Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості Ігор Приймак.

Посадовець зазначив станом на сьогодні в Ковельську філію Волинського обласного центру зайнятості за послугами звернулося  534 особи, які внутрішньо перемістилися у зв’язку з воєнними діями на території України, з них отримали статус безробітного – 339 чол.,

В своїй роботі спеціалісти служби зайнятості враховують особливості роботи з  особами, котрі постраждали внаслідок військових дій і змушені були змінити місце проживання. Ці люди потребують більшої уваги до себе тому від спеціаліста вимагається більшого терпіння. У філії центру зайнятості вимушені переселенці отримують психологічну підтримку, сприяння у працевлаштуванні, інформацію та консультації щодо можливої зайнятості. Щоб вирішити питання працевлаштування, спеціалісти з кожним шукачем роботи працюють індивідуально.

Забезпечено роботу «гарячої» телефонної лінії, визначено відповідальних за надання потрібних роз’яснень. У приміщенні центру також є інформація про державні соціальні установи, громадські організації, які надають допомогу та підтримку вимушеним переселенцям.

Внутрішньо переміщені особи, які не  мали можливості припинити трудовий договір, у зв’язку з неможливістю продовження роботи, мають право припинити такий договір в односторонньому порядку, подавши до філії центру зайнятості за місцем проживання заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору. У звітному періоді таких заяв було подано від 56 осіб.

За сприяння Ковельської філії Волинського ОЦЗ вдалось залучити до професійного навчання 7 осіб.

Переселенці, які звертаються в центр зайнятості, мають можливість одержати всі послуги, які спрямовані на допомогу у працевлаштуванні,  передбачені чинним законодавством. За посередництвом Ковельської філії Волинського ОЦЗ вдалось працевлаштувати 147 осіб. На обліку в пошуках роботи перебуває 98 осіб з числа ВПО.

В Ковельській філії Волинського обласного центру зайнятості на постійній основі проводяться  профінформаційні семінари для внутрішньо переміщених осіб із залученням фахівців Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Підбиваючи підсумки наради, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен дала низку доручень керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 358

Галерея зображень