11 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Відбулася звітно-виборча конференція Ковельської районної організації ветеранів України
    Четвер, 12 грудня 2019 16:05

    Відбулася звітно-виборча конференція Ковельської районної організації ветеранів України

    Сьогодні, 12 грудня 2019 року, відбулася звітно-виборча конференція Ковельської районної організації ветеранів України. Тож з цієї нагоди у залі засідань райдержадміністрації, на чолі з головою районної організації ветеранів Валентиною Січкар, зібрались керівники первинних ветеранських організацій, котрі власне і представляють інтереси ветеранів війни та праці, що проживають в населених пунктах району. Аби зустріч мала змістовний та конструктивний характер до роботи конференції були запрошені: заступник голови райдержадміністрації Аркадій Степанюк, голова районної ради Андрій Броїло, заступник начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Ювченко, заступник начальника Ковельського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) ГУ Пенсійного фонду України Світлана Киричук, головний лікар Центру ПМСД Ковельського МТМО Олег Кубай, фахівець з соціальної роботи Центру соціального обслуговування райдержадміністрації Олена Баховець.

    На початку зустрічі учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання військовослужбовців 14-ї окремої механізованої бригади, котрі загинули 9 грудня 2019 року в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил під час переміщення на позиціях в межах взводного опорного пункту від підриву на невідомому вибуховому пристрої.

    В ході конференції, традиційно, першою мала слово для виступу Валентина Січкар, котра підвела своєрідний підсумок діяльності ветеранської організації у році, що минає, познайомила із новобраними головами первинних ветеранських організацій та щиро подякувала лідерам ветеранського руху за співпрацю та розуміння. Окремо Валентина Володимирівна охарактеризувала сучасні реалії життя ветеранів, окреслила спектр проблем ветеранів сьогодення, застосовуючи при цьому приклади із життя. В обговоренні звіту голови районної ветеранської організації брали участь керівники первинних ветеранських організацій: Марія Янко із Голоб, Лідія Козуля із Тойкута, Василь Повх із Білина, Катерина Барчук із Скулина.

    Виступаючи перед учасниками заходу, представники районної влади, зокрема, заступник голови райдержадміністрації Аркадій Степанюк та голова районної ради Андрій Броїло відзначили роботу районної ветеранської організації, подякували активістам ветеранського руху за активну участь в громадському житті територіальних громад, за небайдужість до долі району і кожного громадянина та наголосили, що й надалі будуть всебічно допомагати розвитку організації та вирішенню проблемних питань ветеранів району.

    Позитивний тон зустрічі задала офіційна та приємна місія – оголошення Подяк голови Ковельської райдержадміністрації та голови Ковельської   районної ради. Тож відзнаки та квіти під щирі оплески колег за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху на Ковельщині, активну громадянську позицію вручено: голові Білинської первинної ветеранської організації Василю Адамовичу Повх, голові Козлиничівської первинної ветеранської організації Галині Олексіївні Галайдюк та бухгалтеру Ковельської районної організації ветеранів України Ірині Олексіївні Соловей.

    Більше двох годин представники районної влади та районної  ветеранської  організації спілкувались на теми, що найбільш хвилюють ветеранів війни та праці, їх сімей, зокрема, з питань соціального захисту, пенсійного забезпечення та медичного обслуговування. Відтак, заступник начальника Ковельського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) ГУ Пенсійного фонду України Світлана Киричук розповіла про стан пенсійного забезпечення ветеранів. З питань медичного забезпечення жителів району та про дію медичної реформи, зокрема, первинної та вторинної ланки, діяльність сімейних лікарів, функціонування ФАПів та амбулаторій, перспективи розвитку медичної галузі району інформував головний лікар Центру ПМСД Ковельського МТМО Олег Кубай. Заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Ювченко розповіла про основні напрямки, за якими здійснюється соціальний захист ветеранів війни та праці та їх сімей. Оскільки зустріч мала невимушену та доволі привітну атмосферу, окрім озвучених питань учасникам зібрання вдалось обговорити і ряд інших, не менш важливих та доволі актуальних питань та почути відповіді на питання, що нині хвилюють ветеранів району.

    У ході конференції делегати визнали роботу районної  ветеранської організації задовільною та обрали головою Ковельської районної організації ветеранів Валентину Січкар. Також делегати заслухали робочий звіт ревізійної комісії, обрали новий склад ради ветеранів, ревізійної комісії та делегатів до обласної конференції.

    В підсумку зустрічі, конференція як пріоритетне завдання, визначила більше уваги приділяти соціальному захисту ветеранів, в частині  медичного, пенсійного, житлово-комунального забезпечення,  транспортному обслуговуванню пільгових категорій населення та національно - патріотичній роботі з молоддю.

    Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

    політики апарату райдержадміністрації

    Переглядів 1242
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua