19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Відбулося засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації…
    Субота, 21 грудня 2019 15:08

    Відбулося засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації…

    Відбулося засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації…

    Сьогодні, 21 грудня 2019 року, за участі першого заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, відбулося заключне у нинішньому році засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації, яке провела начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук.

    Перед початком засідання, у якому взяли участь директори закладів загальної середньої освіти району, представники гуманітарних структурних підрозділів окремих ОТГ, вже традиційно наприкінці року вручили спортивні нагороди, яких удостоєні заклади загальної середньої освіти за підсумками спартакіади «Ковельщина спортивна 2019». У церемонії нагородження узяли участь Роман Кульман, голова районної ради Андрій Броїло, представники сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації. Потому Андрій Броїло подякував відділу освіти та всім працівникам галузі за якісну роботу упродовж року, привітав з прийдешніми новорічними та різдвяними святами.

    Також, на відкриття засідання завітав і депутат районної ради Володимир Андросюк, який також виголосив привітання та побажав плідної праці. Відтак, колегія розпочала роботу. У порядку денному засідання першим пунктом заслухали директора КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Колодяжненської сільської ради» Тетяну Демчук. Тетяна Михайлівна розповіла про діяльність згаданої установи з надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами, підкріплюючи доповідь презентаційним матеріалом, який засвідчив активну роботу фахівців центру не лише на його базі, а й під час виїздів у населені пункти Ковельщини. Посадовець розповіла про фінансування діяльності закладу, детально повідала про послуги інклюзивно-ресурсного центру, його фахівців, матеріально-технічне забезпечення, окреслила категорії діток, із якими працюють, назвала їх кількість у розрізі населених пунктів, громад. «Мета інклюзивно-ресурсного центру - забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття освіти, проведення комплексної оцінки розвитку дітей, забезпечення корекційно-розвиткових послуг та надання консультацій батькам дітей та педагогічним працівникам закладів освіти» - зазначила Тетяна Михайлівна. За її словами, проведена 151 комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку дітей з особливими освітніми потребами (за зверненням батьків). Відтак, організовано інклюзивне навчання для 60 дітей з особливими освітніми потребами. Серед проблем – часта відсутність можливості раннього виявлення дітей з особливими освітніми потребами з огляду на різні фактори (незвернення батьків, відсутність фахівців на місцевих рівнях – в закладах освіти, зокрема). «Успіхи інклюзивно-ресурсного центру - це не мої особисті успіхи, а успіхи всього нашого маленького колективу та усіх Вас. І наша спільна мета – це захищені і успішні діти, які з дитинства знають ціну таким поняттям як добро, підтримка й розуміння», - підсумувала директор інклюзивно-ресурсного центру.

    Про раціональне використання коштів державного та місцевого бюджетів для матеріального заохочення працівників та зміцнення матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти інформувала головний економіст відділу освіти райдержадміністрації Ганна Балюк. Посадовець розповіла про фінансування галузі освіти на наступний рік, спираючись на прийнятий рішенням сесії районної ради від 20 грудня 2019 року районний бюджет на 2020 рік. Вона окреслила суми коштів, передбачені з державного бюджету на зарплатню педагогічним працівникам, видатків з місцевого бюджету на утримання закладів тощо. Розповіла про рішення сесії щодо харчування дітей соціально захищених категорій, окремо зупинилася на конкретних статтях видатків закладів освіти (оплату енергоносіїв, обслуговування пожежної сигналізації, абонплату за інтернет та ін.). Насамкінець, головний економіст відділу освіти райдержадміністрації окреслила фінансову складову комплексної програми розвитку освіти Ковельського району на 2017-2021 роки.

    Традиційно, у питанні «різне» прозвучала важлива інформація та актуальні оголошення, а підсумки засідання колегії підбила Ірина Ревейчук і, своєю чергою, запросила до слова Романа Кульцмана. Роман Ярославович підсумував співпрацю районної влади та освітян Ковельщини за рік, подякував за розуміння, а наостанок привітав із прийдешніми новорічними та різдвяними святами та побажав усіх життєвих благ, продуктивної роботи на професійній ниві.

    Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

    Переглядів 802
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua