25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>В області формують кадр військових частин територіальної оборони
    Четвер, 23 грудня 2021 13:18

    В області формують кадр військових частин територіальної оборони

    Про це йшлося під час наради, що відбулася вчора, 22 грудня, за участю заступника голови облдержадміністрації Андрія Ярмольського та заступника голови Волинської обласної ради Григорія Пустовіта, представників правоохоронних органів та силових структур, командирів військових частин, начальників територіальних центрів комплектування, голів райдержадміністрацій та територіальних громад.

    Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Андрій Ярмольський, наразі в країні організація заходів ТрО здійснюється у відповідності до Закону України «Про основи національного спротиву», і відповідальними за цей напрям роботи у регіонах є не лише військові, а й органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Відтак, учасники наради обговорили основні заходи ТрО та проблемні питання щодо формування кадру військових частин на Волині.

    Як зазначив військовий комісар ОТЦКСП, Закон України «Про основи національного спротиву» врегульовує питання розвитку територіальної оборони, організації руху опору і відповідної підготовки громадян України до національного спротиву, що є невід'ємною складової всеохоплюючої оборони держави на всій території України.

    Законом зафіксовано створення комплексної всеохоплюючої системи національного спротиву (протидії) агресору за рахунок залучення широких верств населення до територіальної оборони на підконтрольних територіях та/або руху опору на окупованих чи захоплених територіях, підготовки громадян України до виконання специфічних завдань територіальної оборони і руху опору.

    У свою чергу, заступник начальника управління з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Віктор Шрамко інформував присутніх про заходи взаємодії керівництва місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення виконання завдань ТрО. Зокрема, він як зазначив, що усім суб’єктам ТрО в райони та територіальні громади був надісланий План заходів щодо реалізації положень Закону України «Про основи національного спротиву» в області у 2021 році.

    «Також облдержадміністрація у взаємодії з обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки опрацювала зміни до прийнятої рішенням обласної ради від 10.12.2020 № 2/14 Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ) та підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, підготовки до оборони держави в області на 2021–2025 роки, які були розглянуті та затверджені рішенням обласної ради від 09.12.2021 № 10/10. – повідомив Віктор Шрамко. – Змінами передбачено в період 2022–2025 років виділення на потреби ТрО (для військової частини А7028) 7,75 млн гривень».

    Під час засідання про хід виконання заходів формування військових частин територіальної оборони та завдання і проблемні питання щодо прискореного розгортання в області кадру цих частин доповів командир військової частини А7028 Олександр Скумбрій. 

    «Відповідно до Закону України від 16 липня 2021 року, який буде введений в дію з 1 січня 2022 року, в Збройних Силах України вводиться новий рід військ – Сили ТрО, – зауважив командир військової частини. – Відтак, у кожній області створюється бригада ТрО Сил ТрО Збройних Силах України, яка дислокується по частинах (батальйонах), зокрема, в обласному центрі – управління бригади, а батальйони бригади – у районах (відповідно нового адміністративного поділу області)».

    Як зазначив Олександр Скумбрій, спільно з райдержадміністраціями і територіальним громадами визначені місця розташування батальйонів бригад ТрО та виділені приміщення у чотирьох районах області та м. Луцьку. Наразі вирішення потребує питання всебічного забезпечення підрозділів ТрО в районах, зокрема, прийняття та реалізації відповідних Програм, облаштування та оснащення виділених приміщень необхідними меблями тощо.

    Зважаючи на те, що Законом «Про основи національного спротиву» визначається роль голів ОДА, РДА як керівників штабів зони і районів ТрО, на яких покладаються повноваження щодо організації вищезазначених питань, заступник голови облдержадміністрації Андрій Ярмольський доручив профільному управлінню ОДА спільно з РДА та командуванням військової частини А7028 узагальнити інформацію щодо потреб батальйонів ТрО у кожному районі.

    «Ми прикордонна область і тому як ніхто інший маємо вжити усіх дієвих заходів з розгортання кадру підрозділів територіальної оборони та облаштування їх пунктів постійної дислокації, – наголосив Андрій Ярмольський. – Також необхідно опрацювати питання щодо винесення на розгляд сесій відповідних міських, селищних та сільських рад питання про збільшення фінансування заходів розгортання підрозділів ТрО, внесення необхідних змін у діючі програми їх матеріально-технічного забезпечення або щодо прийняття нових програм».

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Previous

    Next

    Переглядів 327
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua