19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Підведення підсумків роботи Ковельського районного управління  ГУ ДСНС України у Волинській області
    Середа, 19 січня 2022 12:31

    Підведення підсумків роботи Ковельського районного управління  ГУ ДСНС України у Волинській області

    Голова  Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, начальник відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Сергій Хомич, заступник Ковельського міського голови Віктор Жигаревич,  18 січня 2022 року, взяли участь у нараді з підведення підсумків роботи за 2021 рік Ковельського районного управління  ГУ ДСНС України у Волинській області. Нараду відбулась під головуванням начальника головного управління ДСНС України у Волинській області, генерала-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука.

    Начальник Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік прозвітував про роботу Ковельського районного управління та 2 державного пожежно-рятувального загону  ГУ ДСНС України у Волинській області за 2021 рік.

    У своєму виступі Володимир Петрович зазначив, що у зв’язку із організаційно-штатними змінами, створено 2 державний пожежно-рятувальний загін, в структуру якого входить 7 пожежно-рятувальних частин та 2 пожежно-рятувальних  поста, загальна чисельність особового складу складає  230 чоловік, в район виїзду яких входить 23 територіальні громади Ковельського району, 375 населених пунктів.

    Щоденно на цілодобове чергування заступало 46 чоловік особового складу та 11 пожежно-рятувальних автомобілів. Всього в бойовому розрахунку перебуває 43 одиниці основної, спеціальної та допоміжної техніки.

    Протягом 2021 року пожежно-рятувальними частинами загону було здійснено 2667 виїздів (в 2020 - 2756 виїздів) за сигналом «Тривога». Середній  час руху пожежного автомобіля до місця виклику в 2021 році – 15,8 хв., середній час ліквідації пожежі в 2021 році становить 46,8 хв.

    На території Ковельського району організовано цілодобове чергування 45 формувань місцевої пожежної охорони (51 одиниця техніки (6-резерв), 45 чоловік особового складу), які протягом підзвітного періоду 252 рази залучалась до гасіння пожеж та загорань.

    Впродовж року кожна третя пожежа була ліквідована з установкою техніки на вододжерело. В Ковельському районі налічується 314 вуличний та 161 об’єктових пожежних гідранта. Крім того для цілей пожежогасіння в сільській місцевості діє 186 водонапірних веж, та 1063 пожежних водойми придатних для забору води. На сьогоднішній день несправними залишаються 2 пожежних водойми ( 1 – НВК с.Воля Любитівська, 1– ЗОШ с.Кортеліси).

     Також здійснено 92 виїздів на ідентифікацію ВНП. За результатами проведеної ідентифікації групою піротехніків було знищено 654  боєприпаси.

    З особовим складом проводилися інструктажі щодо дотримання правил безпеки праці під час виконання службових обов’язків  та поза умовами служби, дотримання правил дорожнього руху водіями та власникам транспортних засобів.

    Також керівник управління прозвітував про проведену роботу по зміцнення матеріально-технічної бази підпорядкованих підрозділів, забезпечення особового складу спеціальним одягом, спорядженням та покращення побутових умов.

    Територіальними громадами Ковельського району, було придбано пожежно-рятувальне обладнання, спеціальний захисний одяг, паливо, будівельні матеріали на суму понад 700 тис. грн..

    У 2021 році у населених пунктах та на об’єктах суб’єктів господарювання району виникло 342 пожежі в наслідок яких вогнем знищено та пошкоджено: 260 будівель та споруд; 38 одиниць техніки; 95 тонн кормів. Матеріальні збитки від пожеж склали понад 58 млн. грн.

    Під час ліквідації пожеж врятовано 2 людей та матеріальних цінностей на загальну суму 41 млн. 464 тис. грн.

    Основними причинами пожеж, які виникли у звітному періоді, є необережне поводження з вогнем (131 пожежа), порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (88 пожеж), порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей і теплогенеруючих агрегатів та установок (74 пожежі), порушення технології виробництва та правил експлуатації транспортних засобів (21 пожежа), підпал (6 пожеж), та інші причини (22 пожежі).

    Найбільша кількість пожеж зареєстрована на березень – травень 2021 року. Внаслідок пожеж у 2021 році загинуло 17 людей та травмовано 4 людини. Розподіл загиблих внаслідок пожеж за віком виглядає наступним чином: до 18 років – 0; 18–45 років – 2; 46–55 років – 6; 56–70 років – 7; старше 70 років – 2, серед яких – 12 чоловіків та 5 жінок.

    Розподіл загиблих внаслідок пожеж залежно від часу виникнення припадає на ніч з 22.00 – 6.00 год., а найбільша кількість летальних  випадків припадає  на вересень та грудень 2021 року – по 3 особи. 

    В 2021 році в Ковельському районі зареєстровано 36 пожеж сухої рослинності на площі близько 24 га, пожеж на торфовищах та у лісових масивах протягом року не виникало. З метою запобігання виникнення пожеж в екосистемах у районі проведено спільно з екологічною інспекцією та працівниками поліції  306 рейдів. До адміністративної відповідальності притягнуто 29 осіб.

    Також протягом звітного періоду було відпрацьовано 380 населених пунктів, обстежено 7958 житлових будинків, громадян яких було віднесено до групи ризику 2615. По результатах проведеної роботи було проінструктовано з цих питань 12619 громадян, а власникам 636 помешкань надано консультації щодо покрашення протипожежного стану їхніх осель.

    Голова райдержадміністрації Ольга Черен  подякувала усім працівникам Ковельського районного управління  ГУ ДСНС України у Волинській області за злагоджену роботу та конструктивну співпрацю з головами територіальних громад новоутвореного  Ковельського району, а також за збережені людські життя, що є найціннішим.

    Начальник  ГУ ДСНС України у Волинській області, генерала - майора служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук підсумував роботу Ковельського районного управління за 2021 рік, та окреслив головні завдання, які необхідно виконати у 2022 році, а також подякував особовому складу за сумлінну службу.

    За підсумками роботи було визначено основні пріоритети у подальшій діяльності підрозділів, зокрема, щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій різного характеру та загибелі на них людей, підвищення рівня готовності підрозділів ГУ ДСНС до дій за призначенням.

     

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 361
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua